Την Τρίτη στις 9 Μαΐου 2023 θα εορταστεί στην πρωτεύουσα του νομού τον Πολύγυρο η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και θύματα του αγώνα του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.

Οι εκδηλώσεις στον Πολύγυρο:

-Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων καταστημάτων, του δημοτικού καταστήματος, των καταστημάτων ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, των τραπεζών, των σπιτιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από τις 08:00 π.μ. μέχρι την δύση του ηλίου.

-Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και τραπεζών από την Δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.

-Στις 11:00 θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Νικολάου Πολυγύρου. (Πέρας προσέλευσης επισήμων ώρα 10:50) Αμέσως μετά στο μνημείο των Ηρώων της πόλης θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και ομιλία από την κα. Όλγα Ευαγγελοπούλου, εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Πολυγύρου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, εκπρόσωπο Βουλής, εκπρόσωπο Διοικητή Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χαλκιδικής, Πρόεδρο Συνδέσμου Έφεδρου Αξιωματικών Χαλκιδικής, εκπροσώπους Νομικών προσώπων, εκπροσώπους Αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων που έλαβαν μέρος ενεργά στον αγώνα και την αντίσταση κατά των δυνάμενων κατοχής και από όποιον εκπρόσωπο άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση.

Τελετάρχης για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη του Πολυγύρου ορίζεται η κα. Άννα Μπασάκα, ειδική σύμβουλος αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.