Αυτοκίνητα αντίκες κατασκευασμένες την περίοδο 1910-1990 αναμένεται να «οργώσουν» τη Σιθωνία, σε μια εκδήλωση που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας και του Πανελληνίου Αυτοκινητιστικού Συλλόγου Χαλκιδικής.

Η αρχή για τη διήμερη εκδήλωση αναμένεται να γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου, με αφετηρία την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής στον Άγιο Νικόλαο στις 11:00, ενώ το κάλεσμα για συγκέντρωση έχει δοθεί για τις 09:30. Στο σημείο της εκκίνησης αναμένεται να παραβρίσκεται και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου, ο οποίος θα προσφέρει κεράσματα στους παρευρισκόμενους. Η πομπή των αυτοκινήτων θα κατευθυνθεί στον Μαρμαρά, στη συνέχεια στη Συκιά, έπειτα στη Σάρτη, ενώ αναμένεται να καταλήξει στη Βουρβουρού.

Την επόμενη μέρα, τα αυτοκίνητα θα ξεκινήσουν από τον Άγιο Νικόλαο και θα σταθμεύσουν στη Νικήτη, όπου οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα καταλήξουν στην παραλιακή για φαγητό, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και τελετή απονομής αναμνηστικών πλακετών.

Το συνολικό πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τον κόσμο των αντίκων και των παλαιών οχημάτων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αυτά τα σπάνια οχήματα και να μιλήσουν με τους ιδιοκτήτες τους για την ιστορία και τη συλλογή τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Σιθωνίας κ. Γεώργιο Δαλδόγιαννη, η εκδήλωση αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για την προβολή της περιοχής. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να φιλοξενήσουμε αυτήν την εκδήλωση και να προβάλουμε αυτή τη σπάνια συλλογή οχημάτων», δήλωσε ο κ. Δαλδόγιαννης.

Σημαντική για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης αποτελεί και η συμβολή του προέδρου του Πανελληνίου Αυτοκινητιστικού Συλλόγου Χαλκιδικής κ. Κεχαγίογλου Χαράλαμπου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάθος και οι ενέργειες του προέδρου οδήγησαν ακόμα και στη δημιουργία Μουσείου Παλαιών Οχημάτων στον Άγιο Νικόλαο.

Επιπλέον η εκδήλωση τελεί υπό την υποστήριξη του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, προσωπικό του οποίου αναμένεται να παρευρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων προσκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διεξαγωγή τους.

Του Κλεόβουλου Χατζηβασιλείου