Σε μία ήσυχη τοποθεσία στο κέντρο της Κρυοπηγής βρίσκεται ένα από τα πλέον γνωστά σε ολόκληρη τη Χαλκιδική οικογενειακά ουζερί, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2004 από τον κύριο Χρήστο Μπαλατσό και τη σύζυγό του Σόνια.

«Το καφενείο ήταν το μεράκι των γονιών μου και ιδίως του πατέρα μου. Ήταν κάτι που του άρεζε πάρα πολύ, οπότε ήταν κομμάτι της καθημερινότητάς του. Δεν δημιουργήθηκε δηλαδή με σκοπό να αποτελέσει απλώς ένα τουριστικό κατάστημα εστίασης», εξηγεί η κα Ελένη κόρη των παλαιών ιδιοκτητών, η οποία ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησης προσπαθώντας να διατηρήσει την παράδοση του μαγαζιού, προσθέτοντας όμως και κάποιες καινοτομίες στο μενού και στη διακόσμηση. Παρέα με τον σύζυγό της, ο οποίος εργάζεται ως μάγειρας στην κουζίνα, προσφέρουν καθημερινά στους ντόπιους αλλά και τους μόνιμους τουρίστες μεζέδες απλούς, εκλεκτούς και ειλικρινής.

«Η επιχείρηση Μπαλατσός ξεκίνησε ως ένα απλό καφενείο και με την πάροδο των χρόνων μεταμορφώθηκε σε ένα ουζερί και για αυτόν τον λόγο ο τίτλος της επιχείρησης έγινε Καφενείο – Ουζερί», εξηγεί η κα Ελένη.

Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το ουζερί έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για ντόπιους πελάτες και όχι μόνο, καθώς προσφέρει μεζέδες με κρέατα και θαλασσινά της ώρας, όπως σαλάτα με πέστροφα, σαλάτα με παστράμι, ρεβυθοκεφτέδες καθώς και κλασσικές παραδοασικές συνταγές όπως κολοκυθάκια τηγανητά και οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να περιτριγυρίσει μία παρέα με μία ρετσίνα ή ένα τσίπουρο. Το μενού ανανεώνεται κάθε χρόνο για να προσφέρει στους θαμώνες τις πιο νόστιμες επιλογές.

Το καφενείο-ουζερί Μπαλατσός λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, και διαθέτει μια μεγάλη εξωτερική αυλή με δέντρα, ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά, που μπορούν να παίξουν ασφαλώς, καθώς και για παρέες που θέλουν να απολαύσουν το φαγητό τους σε ένα όμορφο περιβάλλον.

Σπουδαία επίτευγμα για το ουζερί αποτελεί το γεγονός πως έχει καταφέρει να γίνει αγαπημένο σημείο συνάντησης και επανένωσης για την τοπική κοινότητα. Οι ντόπιοι πελάτες του καταστήματος επιστρέφουν συχνά για να απολαύσουν τους αγαπημένους τους μεζέδες καθώς και την ατμόσφαιρα του μαγαζιού. Επιπλέον, το ουζερί έχει καταφέρει να προσελκύσει και τουρίστες που αναζητούν μια αυθεντική ελληνική εμπειρία φαγητού και διασκέδασης.

Ερχόμενος κανείς στο ουζερί ένα είναι σίγουρο, πως από τη πρώτη στιγμή εκείνο που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα καθώς και η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων που προσφέρει. «Σκοπός μας είναι όταν έρθει κάποιος να έρθει ξανά» σημειώνει η κα Ελένη σύμφωνα με την οποία το μυστικό προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι η φιλοξενία, η φρεσκάδα των υλικών και η συνέπεια στην εξυπηρέτηση.