Το Λιμεναρχείο Ιερισσού, ανακοινώνει ότι στην εφαρμογή e-ΔΛΑ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προστίθεται η κατηγορία ̈Άδεια Εκτέλεσης Πλόων ̈ για την οποία δύναται να καταχωρούνται αιτήσεις από τους πολίτες και να διεκπεραιώνονται από τις Λιμενικές Αρχές.

Για την καταχώρηση αίτησης μέσω της εφαρμογής e-ΔΛΑ απαιτούνται προσωπικοί κωδικοί TAXIS, ώστε να γίνει η σύνδεση και η υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών ανά κατηγορία αίτησης. Στην εν λόγω κατηγορία, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των κάτωθι αιτήσεων: α) έκδοση άδειας εκτέλεσης πλόων (επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού ή λόγω μετεγραφής σε ποσοστό άνω του 50%), β) ανανέωση άδειας εκτέλεσης πλόων (επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού) γ) τροποποίηση άδειας εκτέλεσης πλόων (επαγγελματικού ή ερασιτεχνικού) καθώς και δ) έκδοση άδειας εκτέλεσης δοκιμαστικών πλόων. Σύμφωνα με το άρθρο 19α του Γ.Κ.Λ αριθ.23 οι αιτήσεις έκδοσης και ανανέωσης Α.Ε.Π διεκπεραιώνονται πλέον αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ.
Διευκρινίζεται ότι οι πράξεις που διενεργούνται στα Λεμβολόγια/Β.Ε.Μ.Σ όπως εγγραφή, μετεγγραφή, μεταγραφή, εξακολουθούν να πραγματοποιούνται με την φυσική παρουσία των ενδιαφερόμενων στις κατά τόπους αρμόδιες Λιμενικές Αρχές, κατά τις ισχύουσες διατάξεις.

Για περαιτέρω πληροφορίες όπως καλέσετε στο Λιμεναρχείο Ιερισσού/ Γραφείο Λεμβολογίων. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2377022666 – Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected].