Το εστιατόριο Ζάχος, με πάνω από έξι δεκαετίες ιστορίας, αποτελεί μια από τις πιο αγαπητές ταβέρνες στην Κασσάνδρα. Ιδρύθηκε το 1962 και από τότε έχει αποτελέσει έναν σημαντικό προορισμό για τους λάτρεις της καλής ελληνικής κουζίνας και του ψητού στα κάρβουνα ή στη σούβλα. Βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία σ’ ένα ορεινό σημείο, στο κέντρο του πρώτου «ποδιού», ενώ ξεχωρίζει για τη ταράτσα του που προσφέρει μία καταπληκτική θέα στην κατάφυτη πλαγιά.

Τα ηνία του εστιατορίου διαχειρίζεται πλέον η τρίτη γενιά της οικογένειας, ο Γιώργος, ο εγγονός του ιδρυτή, ενώ ο πατέρας του Γιώργου και η σύζυγός του Ζάχος και Μαρία, αναλαμβάνουν επίσης καθήκοντα στο μαγαζί.

Το μενού του εστιατορίου περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο πιάτα κρεατικών από ελληνικά κρέατα της περιοχής, όπως κοκορέτσι, κοντοσούβλι χοιρινό και κοτόπουλο, αρνάκι στη σούβλα, εξαιρετικά αρνίσια παϊδάκια γάλακτος και άλλα, επιλεγμένα με προσοχή και εμπειρία, που σερβίρονται είτε ψημένα στα κάρβουνα είτε στη σούβλα. «Έχουμε διατηρήσει αναλλοίωτη την παράδοση του εστιατορίου ασχολούμενοι για πάνω από 60 χρόνια με τα ψητά κρέατα. Εξελισσόμαστε όσον αφορά κυρίως το σέρβις, ενώ προσθέτουμε και ορισμένα νέα πιάτα», σημειώνει η κα Μαρία, τονίζοντας πως η τοπική κουζίνα κυριαρχεί, ενώ υπάρχουν και νέες προσθήκες στο μενού όπως κοπές κρεάτων Tomahawk Steak κ.ά..

Το εστιατόριο έχει τρία επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο αποτελείται από ένα σαλόνι με ένα μεγάλο ξύλινο κιόσκι και μία ξύλινη σκεπή, το δεύτερο από μία εσωτερική αυλή, αλλά το πραγματικό ατού του είναι η όμορφη ταράτσα του, από όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το μοναδικής ομορφιάς τοπίο. Με τη φύση να δημιουργεί μια μοναδική φιλική και ήρεμη ατμόσφαιρα για τους πελάτες, το εστιατόριο αποτελεί το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κανείς το φαγητό του, έχοντας στην ίδια στιγμή μια υπέροχη θέα.

Ερχόμενος κανείς στον Ζάχο ένα είναι σίγουρο, πως από τη πρώτη στιγμή εκείνο που θα του κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι η ζεστή και οικεία ατμόσφαιρα που οφείλεται τόσο στο φιλόξενο προσωπικό όσο και στους άνετους χώρους. Εξάλλου, το εστιατόριο είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους τουρίστες πολλοί εκ των οποίων επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι για να απολαύσουν τη αυθεντική ελληνική γευστική εμπειρία που προσφέρει.

Το εστιατόριο Ζάχος βρίσκεται στο Κασσανδρινό και μας κρατάει συντροφιά από τις 01:30 το μεσημέρι έως και τις 11:00 το βράδυ, με το ωράριο λειτουργίας να ανανεώνεται στο Google συνεχώς από το κατάστημα.

Tip: Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν, το εστιατόριο γίνεται πολύ πολυσύχναστο, οπότε είναι σημαντικό να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.