Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μετακίνηση του σχολείου του ΓΕ.Λ. Νέων Μουδανιών στις Βρυξέλλες για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Exploring Europe’s Past, Present and Future” από τις 8 έως τις 11/5. Η ομάδα απαρτιζόταν από δύο μαθήτριες και τις συνόδους καθηγήτριες Αβράμη Ιωάννα και Παναγοπούλου Βασιλική.
Αρχικά, παρακολούθησαν μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους: Γερμανούς, Ιταλούς, Τούρκους και Εσθονούς, τον βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρίου Μαργαρίτη Σχοινά. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Experience Europe, το Parlamentarium και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Βρυξελλών, όπου τους χαιρέτισε μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας η ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη.
Την επόμενη μέρα συνεχίστηκαν οι επισκέψεις μας στο House of European History και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο κτίριο Berlaymont. Εκεί τους υποδέχθηκε ο κ. Ηλίας Ιορδανίδης, μέλος της ομάδας του κυρίου Σχοινά, τον οποίο και ευχαρίστησαν θερμά για το χρόνο που διέθεσε, καθώς και για την εποικοδομητική συζήτηση που διεξήγαγε με όλα τα παρόντα μέλη του προγράμματος. Φυσικά, δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και το Atomium, που αποτελεί τουριστικό αξιοθέατο των Βρυξελλών.