Συνολικά εννιά είναι τα εκλογικά τμήματα όπου ασκούν οι πολίτες του Πολυγύρου το εκλογικό τους δικαίωμα, με τρία επιπλέον ετεροδημοτών, ενώ οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους υπολογίζονται στους 5.500.

Στον Πολύγυρο παραβρέθηκαν και η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ κα Αγγελική Χριστιανού, ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία κ. Γρηγόρης Τάσιος και ο επίσης υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Γιώργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Xalkidiki Politiki, η εκλογική διαδικασία μέχρι αυτή την ώρα διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα, ενώ υψηλή είναι και η συμμετοχή των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την εκλογική διαδικασία, έτσι κι αλλιώς δώσαμε μία τίμια προεκλογική μάχη, με την ηθική που διακρίνει τους κουμμουνιστές. Πιστεύουμε ότι η πείρα του λαού που αποκόμισε τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά, γιατί όλοι κυβέρνησαν με όλους, θα είναι και το κριτήριο της ψήφου σήμερα. Έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο. Είδαμε θετική στάση απέναντι στο ΚΚΕ και περιμένουμε το καλύτερο», ανέφερε σε δήλωσή της η κα Χριστιανού.

Από την πλευρά του, ο κ. Τάσιος σημείωσε πως σήμερα είναι «μία πολύ σημαντική μέρα για τη χώρα μας. Σταθερά, τολμηρά και μπροστά η ΝΔ θα έχει την πρωτιά της το βράδυ, με συσπείρωση σε όλο τον νομό Χαλκιδικής, σε όλη τη χώρα. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την προσπάθεια όλων των συναγωνιστών αυτό το διάστημα και νομίζω ότι η νίκη είναι κοντά μας. Δύναμη στη χώρα μας για μία καλύτερη επόμενη Ελλάδα».

Με καλή διάθεση και χαμόγελα οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Γιάννης Γιώργος και Γρηγόρης Τάσιος αντάλλαξαν ευχές έξω από το εκλογικό τμήμα στον Πολύγυρο

Ο κ. Γιώργος δήλωσε πως σήμερα είναι «γιορτή της Δημοκρατίας. Ημέρα ψηφοφορίας, 21η Μαΐου, με την ευχή όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να πάνε να ψηφίσουν με διαύγεια, να πάνε να ψηφίσουν τους ικανότερους, αυτούς οι οποίοι μπορούν να φέρουν την Ελλάδα στην ψηλότερη θέση της Ευρώπης, μέσα στις ισχυρότερες χώρες της Ευρώπης. Επομένως ψηφίζουμε για αυτοδύναμη ΝΔ, ψηφίζουμε για πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στους Χαλκιδικιώτες ιδιαίτερα, εύχομαι ολόψυχα να βρουν αυτό που θέλουν στο πρόσωπο του υποψηφίου που θα επιλέξουν. Εγώ από την πλευρά μου θα σταθώ κοντά τους, δίπλα τους, εάν και εφόσον με επιλέξουν ως εκπρόσωπό τους στο Κοινοβούλιο και ολόψυχα τους εύχομαι ένα καλό καλοκαίρι, το οποίο αν μη τι άλλο θα δώσει στην Ελλάδα μας τη δυνατότητα να πάει σε μία χρονιά όπως και η προηγούμενη, χαρούμενη ευτυχισμένη και οικονομικά ισχυρή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ στην εκλογική διαδικασία.