Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι μαθητές εγγράφονται σε Εσπερινά Σχολεία είναι η εργασία την ημέρα, η ηλικία, οι αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις, η ευκολία του επιπέδου φοίτησης στα εσπερινά σχολεία …αλλά και η επιθυμία απόκτησης περισσότερων γνώσεων, ολοκλήρωσης των σπουδών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, συνέχισης των σπουδών σε σχολές των ΑΕΙ – ΤΕΙ καθώς και σε σχολές εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (π.χ. Ι.Ε.Κ.) όπως επίσης η επιθυμία βελτίωσης της υπάρχουσας εργασιακής κατάστασης (απόκτηση  τυπικών αλλά και ουσιαστικών προσόντων) και εύρεσης καλύτερης εργασίας.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο-Γενικό Λύκειο του Πολυγύρου λειτουργεί εδώ και 21 χρόνια, προσφέροντας ισότιμο απολυτήριο με τα πρωινά σχολεία, δωρεάν μετακίνηση και πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω πανελληνίων εξετάσεων. Αποτελεί ιδανική επιλογή για τα άτομα που εργάζονται, και δίνει τη δυνατότητα σε συνειδητοποιημένους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής και να ανοίξουν νέους ορίζοντες στη ζωή τους!

Το σχολείο λειτουργεί από τις 7.05 το απόγευμα ως τις 10.00 το βράδυ και οι εγγραφές γίνονται τον μήνα Ιούνιο και Σεπτέμβριο.

Είναι σίγουρα μια δεύτερη ευκαιρία για ανθρώπους που κάποτε δεν τα κατάφεραν ή δεν τους δόθηκε η δυνατότητα. Και όπως λέει και ένα ρητό…Ποτέ δεν είναι αργά!