Φωτογραφία Αρχείου

Ανησυχία προκαλούν τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά εμφάνισης άγριων ζώων σε κατοικημένες περιοχές. Στη Σιάτιστα οδηγός κατέγραψε σε βίντεο αρκούδα με τα δυο μικρά της λίγα μέτρα μακριά από επαρχιακό δρόμο της περιοχής ενώ η αρκούδα που το τελευταίο διάστημα κάνει βόλτες γύρω από τη Θεσσαλονίκη έφτασε μέχρι και τις αυλές σπιτιών στο χωριό Πετροκέρασα.

Τα περιστατικά προκαλούν ανησυχία με αρκούδες να εμφανίζονται σε περιοχές στο Δήμο Βοΐου, σε κάποιες από τις περιπτώσεις μάλιστα σε κοντινή απόσταση από τις τελευταίες κατοικίες.

Το θηλαστικό στη Θεσσαλονίκη είναι βάρους περίπου 100 κιλών, καφέ χρώματος, και εμφανίστηκε στις τοποθεσίες: Φράγμα Λειβαδίου, δάσος Πετροκεράσων (Μακροκοπάνα), τοποθεσία Βρέκος και Άγιος Γεώργιος – Λάκκα.

Ο δασάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο της κοινότητας Πετροκέρασων ότι το θηλαστικό κινείται νοτιανατολικά του χωριού προς Χολομώντα. Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πετροκεράσων κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία τόσο του θηλαστικού όσο και των κατοίκων του χωριού και των περιουσιών τους.

Δείτε το video της ΕΡΤ:

πηγή typosthes