Δύο οινοποιητικές επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, μια από το Λάκκωμα και μια από τη Σιθωνία συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση «LONDON WINE FAIR 2023»,  που πραγματοποιήθηκε για τρεις ημέρες στο Λονδίνο και όπου έδωσε το παρών η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η «LONDON WINE FAIR» αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς πρόκειται για τη μοναδική επαγγελματική έκθεση κρασιού στη Μεγάλη Βρετανία, που απευθύνεται σε διανομείς, χονδρεμπόρους, αγοραστές supermarket, κάβες, λιανοπωλητές και συλλέκτες. Η φετινή 41η διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, προσελκύοντας περισσότερους από 10.000 επαγγελματίες επισκέπτες του κλάδου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες καινοτόμες τάσεις και προϊόντα, να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσίες και να παρακολουθήσουν ομιλίες, masterclasses και παρουσιάσεις αναφορικά με τις νέες προκλήσεις της οινικής βιομηχανίας. Οι εκθέτες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν B2B συναντήσεις, να έχουν πρόσβαση σε μοναδικές γευστικές δοκιμές, παρουσιάσεις, διαλέξεις και Masterclasses.
Στο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία φιλοξενήθηκε στο Εθνικό Περίπτερο, οκτώ (8) οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία αποτελεί αγορά στρατηγικής σημασίας για το ελληνικό κρασί.
Από τη Σιθωνία στην έκθεση φιλοξενήθηκε η “ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα & ΠΓΕ Σιθωνία” Η ζώνη παραγωγής κρασιού Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Slopes of Meliton αναγνωρίστηκε το 1982. Αναφέρεται σε λευκά και ερυθρά κρασιά που παράγονται από σταφύλια που καλλιεργούνται στις πλαγιές του όρους Μελίτωνα στο Ν. Μαρμαρά, στο νότιο τμήμα της χερσονήσου της Σιθωνίας της Χαλκιδικής. Η αμπελουργική ζώνη όπου παράγονται οι οίνοι ΠΓΕ Σιθωνία βρίσκεται στα δυτικά όρια του δήμου Σιθωνίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όσον αφορά το κλιματικό προφίλ της χερσονήσου της Σιθωνίας, περιέχει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά της Μεσογείου.

Το Λάκκωμα εκπροσωπήθηκε από το “Κυλικείο Γεωργιάδη”. Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της οικογένειας οινοποιών Γεωργιάδη, η Καντίνα Γεωργιάδη παράγει και διανέμει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας. Το όνομα του οινοποιείου είναι εμπνευσμένο από τις γαλλικές καντίνες του παρελθόντος, ενώ η φιλοσοφία του επικεντρώνεται στην αξιοποίηση των εξαιρετικών πρώτων υλών που προσφέρει η ελληνική γη καθώς και στο πάθος του ιδιοκτήτη για προϊόντα υψηλής ποιότητας και συσκευασίας, ενώ ταυτόχρονα προσιτά.