Πηγή: 902.gr

Πέτυχε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, η προσπάθεια αποτροπής έξωσης που έλαβε χώρα την Παρασκευή το απόγευμα στα Πετράλωνα.

Όπως αναφέρει o 902.gr πρόκειται για προσφυγικό σπίτι στο οποίο κατοικούν μητέρα και γιος με ειδικές ανάγκες. Ο πατέρας πέθανε πριν ένα χρόνο και δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου.

Άμεση για μια ακόμα φορά η παρέμβαση εργαζομένων, μαζικών φορέων, κατοίκων της γειτονιάς των Πετραλώνων για να αποτραπεί έξωση, να μην πεταχτεί στο δρόμο οικογένεια ανάπηρων, όπερ και εγένετο.

Ο πλειστηριασμός του σπιτιού έγινε πέρσι. Έχουν γίνει προς το παρόν δύο δικαστήρια, από τα οποία το ένα δικαιώνει την οικογένεια και εκκρεμεί και άλλο το 2025. Ωστόσο η νέα ιδιοκτήτρια που το απέκτησε στον πλειστηριασμό απαιτεί τώρα το ακίνητο και προχωρά σε έξωση, την οποία επιχείρησε και την Παρασκευή συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.

Η αξία του ακινήτου στα άνω Πετράλωνα ξεπερνά κατά πάρα πολύ το ύψος του δανείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247, είναι η 4η περίπτωση οικογένειας με ανάπηρο μέλος που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο.

Σημειώνεται πως κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο και του ΚΚΕ με τους Γιώργο Στεφανάκη, Χάρη Χουρδάκη, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Χρήστο Κατσώτη βρέθηκαν στο πλευρό της οικογένειας.