karras
Με την τρίτη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ηράκλεια, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των λαϊκών συνελεύσεων που στόχο είχαν να εκφραστεί η λαϊκή συναίνεση για τη μετατροπή των οικισμών σε αυτόνομες δημοτικές κοινότητες.
Η δημοτική αρχή μετά τη δυνατότητα που δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος για μετατροπή οικισμών σε δημοτικές κοινότητες, υπό προϋποθέσεις, συγκάλεσε λαϊκές συνελεύσεις σε Σωζόπολη, Άγιο Παύλο και Νέα Ηράκλεια αντίστοιχα, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα και να εκφραστεί η άποψη των δημοτών.
Στο τέλος των συνελεύσεων συγκεντρώθηκαν υπογραφές οι οποίες θα ισχυροποιήσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πρέπει να ληφθεί και να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών. Εφόσον υιοθετηθεί η απόφαση από τον Υπουργό Εσωτερικών τότε αποστέλλεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκδοθεί το αντίστοιχο προεδρικό διάταγμα.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς πρόκειται για μία χρονοβόρα διαδικασία αλλά που δίνει τη δυνατότητα να ικανοποιηθεί ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων αυτών των περιοχών.
Μέχρι την Τρίτη 6/6 θα συγκεντρώνονται υπογραφές στην κοινότητα της Νέας Ηράκλειας. Όσοι επιθυμούν να υπογράψουν μπορούν να απευθύνονται εκεί ή να επικοινωνούν με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργο Περπερή.