Τη δική του “πολιτική” απάντηση, όπως τονίζει ο ίδιος, δίνει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική, Απόστολος Πάνας, σε ανακοίνωση της υποψήφιας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Αναλυτικά ο κ. Πάνας αναφέρει:

“Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήθελα να επισημάνω τα παρακάτω:

Σε αυτά τα 4 χρόνια κοινοβουλευτικής μου παρουσίας εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής προσπάθησα να πορευτώ με συνέπεια και αξιοπρέπεια απέναντι στους πολίτες της Χαλκιδικής.

Σεβάστηκα τους θεσμούς και έπραξα ό,τι ήταν θεσμικά δυνατό για να αναδείξω και να λύσω μέσω της κοινοβουλευτικής μου ιδιότητας τα προβλήματα και τις αγκυλώσεις, ως όφειλα, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μου.

Οδεύοντας προς την εκλογική διαδικασία της 25ης Ιουνίου θα ανέμενε κανείς, ειδικότερα από υποψήφιους που έχουν διατελέσει και πρώην βουλευτές, να επικεντρωθούν στην ανάδειξη των θέσεων των κομμάτων τους στα υπάρχοντα και ανεπίλυτα από την παρούσα κυβέρνηση προβλήματα τόσο της χώρας όσο και της Χαλκιδικής.

Αντ’ αυτού, με λύπη διαπιστώνει κανείς την προσπάθεια κιτρινισμού της πολιτικής ζωής της Χαλκιδικής και διαστρέβλωσης της αλήθειας μέσα από ανακριβείς (στην καλύτερη περίπτωση) δημόσιες τοποθετήσεις.

Γίνεται μία απέλπιδα προσπάθεια να υποβαθμίσουν τη διαρκή παρουσία του ΠΑΣΟΚ στα φλέγοντα ζητήματα της Χαλκιδικής.

Μια παρουσία με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του ρόλου της Χαλκιδικής.

Αυτήν τη διαρκή παρουσία οψίμως και μετά το συντριπτικό γι’ αυτούς αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου κάποιοι προσπαθούν να την διαστρεβλώσουν και να την υποτιμήσουν αποσκοπώντας σε προσωρινά πολιτικά οφέλη.

Είμαι σίγουρος ότι αυτό το είδος πολιτικής δεν μπορεί να εκφράσει τους Χαλκιδικιώτες συμπολίτες μας.

Αντί προσωπικής απάντησης επιλέγουμε την πολιτική απάντηση της δράσης και της ενεργοποίησης, του ισχυρού αποτυπώματος, της εντατικής προσπάθειας.

Επιλέγουμε την ουσιαστική παρουσία έναντι της ηχηρής απουσίας και την αλήθεια των αποτελεσμάτων έναντι των πρόσκαιρων αναληθών εντυπώσεων.

Αγνοούμε τις πολιτικά απαράδεκτες έμμεσες προσωπικές επιθέσεις.

Αγνοούμε τα πολιτικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Παραπέμπουμε στη νωπή λαϊκή εντολή της 21ης Μαΐου η οποία με τον πλέον επίσημο τρόπο αποδεικνύει ποιος είναι ο πραγματικός χορηγός της ΝΔ στη Χαλκιδική και εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες μας για ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα για το

ΠΑΣΟΚ τόσο σε τοπικό όσο και πανελλήνιο επίπεδο στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου”.