Η Γεωργία Μανωλούτσου είναι η νεότερη εκπαιδεύτρια του οργανισμού KidsSaveLives καθώς ήδη από νωρίς ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη δική της εκπαίδευση. Σήμερα πλέον στα 16 της, και αφού από το 2021 παρακολούθησε σχετικό σεμινάριο, κατάφερε να μπει στον κόσμο της διάσωσης και να μεταδώσει τη γνώση. Μαζί της υπάρχουν άλλα τρία άτομα της ίδιας ηλικίας, από Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, που ξέρουν ότι σε κάθε έκτακτη περίπτωση μπορούν να επέμβουν.

Το γνωστικό αντικείμενο των ανάλογων σεμιναρίων προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Γεωργίας που ήθελε να βοηθήσεις τους συνανθρώπους της, ή τουλάχιστον να είναι σε θέση να παρέχει πρώτες βοήθειες. Σε εκδρομή στα Τρίκαλα ήταν η πρώτη που έτρεξε, όταν νεαρή κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της και χρειάστηκε παροχή βοήθειας.

«Οι γονείς μου είναι περήφανοι για μένα», λέει η ίδια και τονίζει ότι η μεγάλη οικογένεια του KidsSaveLives είναι επίσης περήφανοι να εκπαιδεύει άξιους νέους που παρέχουν άμεση βοήθεια στους συνανθρώπους τους. Για τον ίδιο λόγο η Γεωργία δέχτηκε να μπει στον ρόλο της εκπαιδεύτριας και να επιμορφώσει άλλα άτομα, νεότερα ή και μεγαλύτερα.

Εξάλλου, εκπαιδεύτρια στο KidsSaveLives είναι και η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, οπότε ακολούθησε και η Γεωργία. Αυτή τη στιγμή όπως λέει, οι φίλοι της, την εμπιστεύονται απόλυτα και ξέρουν ότι θα τους βοηθήσει σε έκτακτο περιστατικό. Η 16χρονη μαθήτρια τονίζει ότι σε κάθε συμβάν θα τρέξει και θα είναι δίπλα στον παθών. «Η χρήση απινιδωτή, που έχουμε και στο ΓΕΛ Κασσάνδρειας όπου φοιτώ, είναι εύκολη για όλους. Υπάρχουν φωνητικές οδηγίες χρήσης που σε κατευθύνουν, οπότε μπορεί ο καθένας με μικρή εκπαίδευση», λέει.

Η Γεωργία θέλει να γίνει δασκάλα και ήδη προσανατολίζει τις σπουδές της προς αυτή την κατεύθυνση. Στη Β’  λυκείου οι απαιτήσεις ήταν αρκετά μεγάλες, θα γίνουν όμως μεγαλύτερες στη Γ ‘ λυκείου που θα διεκδικεί μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι, και παρά το γεγονός ότι αγαπά πολύ τον εθελοντισμό, αφήνει για λίγο στην άκρη τις πρώτες βοήθειες, για συνεχίσει αργότερα με νέα σεμινάρια. «Θέλω να μάθω για την αντιμετώπιση του τραύματος και στη συνέχεια να γίνω εθελόντρια στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης», αποκαλύπτει για το μέλλον της.

Γράφει η Σουζάνα Καζάκα για την Εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής”