Με μία μαραθώνια αγόρευση και εξαπολύοντας απανωτά πυρά προς τις αφηγήσεις των κατηγορούμενων στην πολύκροτη δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, Κυριακή Κλιάμπααποδομεί τους ισχυρισμούς των «12» κάνοντας λόγο για κατάφορα και τερατώδη ψεύδη.

Η εισαγγελέας χαρακτήρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ιθύνων νου και εμπνευστή της επίθεσης, ότι ήταν ο αρχηγός και ο άνθρωπος που κατηύθυνε την καταδρομική επίθεση, αλλά και που έλεγχε την πορεία της και των “στρατιωτών” του. «Απέφυγε να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που οργανώθηκε η επίθεση προτού φύγουν από τον Σύνδεσμο, γιατί ο ίδιος ήταν αυτός που το οργάνωσε. Η αλήθεια όσο κι αν κρύβεται, έρχεται η στιγμή που λάμπει και ο κατηγορούμενος μάλλον αυτό δεν το γνώριζε. Παράλληλα, ο πρώτος κατηγορούμενος μας είπε ότι δεν είδε σχεδόν τίποτα κατά την διάρκεια της επίθεσης, καθώς δεν είχε ορατότητα όσο γινόταν η σφαγή. Οι λέξεις “δεν ξέρω” αλλά και οι μισοτελειωμένα φράσεις χωρίς νόημα, ήταν οι μόνες του απαντήσεις ενώπιόν μας. Μας είπε, μεταξύ άλλων, ότι άκουσε την ερώτηση “τι ομάδα είστε;” αλλά και την απάντηση, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά δεν άκουσε τις κραυγές του Άλκη όσο ήταν εκτός αυτού. Η θέση του γενικά είναι διαφορετική από των υπολοίπων, ήταν εκεί για να παρατηρεί και να συντονίζει. Ούτε ο ίδιος δεν πίστευε αυτά που έλεγε κατά την διάρκεια της απολογίας του».

Παρωδία χαρακτήρισε στη συνέχεια η εισαγγελική λειτουργός την ομολογία του δεύτερου κατηγορουμένου για την δολοφονία του Άλκη, όπως και τόνισε πως πρόκειται για μια κατασκευασμένη ομολογία, χωρίς να υπάρχει κάτι αυθόρμητο και ειλικρινές. «Η μνήμη του ήταν επιλεκτική όταν άκουγε το όνομα οποιουδήποτε άλλου κατηγορουμένου, και κυρίως του πρώτου. Έγινε μια τερατώδης προσπάθεια να μας πείσει για το ψέμα του. Έδωσε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές για τον τρόπο που μαχαίρωσε τον Άλκη στην μηριαία αρτηρία, χωρίς καμία από αυτές να βγάζει νόημα. Ακόμη και όταν “ομολόγησε”, αρχικά μας είπε ότι λογικά είναι αυτός που μαχαίρωσε τον Άλκη στο πόδι, ενώ κατέληξε πως είναι σίγουρος για το θανατηφόρο χτύπημα, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε. Μάλλον ξέχασε τα υπόλοιπα 40 χτυπήματα που είχαν ο Άγγελος και ο Άλκης. Δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του ο κατηγορούμενος. Δεν ήθελε να αποδοθεί δικαιοσύνη, όμως ευτυχώς, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί στο ακέραιο. Όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν το ψέμα του».

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr