Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής μαζί με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής & Αγίου Όρους με μια σειρά δράσεων θα παρουσιάσουν τη γενέτειρα του Αριστοτέλη -τα αρχαία Στάγειρα- στους εκπροσώπους της Περιφέρειας Τοσκάνης Ιταλίας και του Τουριστικού Οργανισμού της Τοσκάνης.

Οι δράσεις αυτές αποτελούν τη συνέχεια της συνεργασίας των δύο πλευρών που ξεκίνησε στο Μιλάνο τον Φεβρουάριο του 2023, συνεχίστηκε στη Φλωρεντία τον Μάρτιο του 2023 και αφορούσε στο πρόγραμμα «Γυναίκες στον Τουρισμό».

Οι δράσεις θα λάβουν χώρα στις 10 και 11 Ιουνίου 2023, με στόχο  την προώθηση της συνεργασίας σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα:

Σάββατο 10 Ιουνίου 2023

–       Στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση της αντιπροσωπείας της Τοσκάνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, το οποίο εγκαινιάστηκε πρόσφατα και στεγάζει αρχαιολογικά ευρήματα από ολόκληρο το νομό Χαλκιδικής.

–       Το βράδυ της ίδιας μέρας θα παρατεθεί δείπνο στην πρωτεύουσα του νομού, τον Πολύγυρο.

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

–       Στις 13:00 στο ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία ενός μενού που θα δημιουργήσουν η Τοσκανή σεφ Maria Campagna και η Ελληνίδα σεφ Γιώτα Κουφαδάκη.

–       Στις 19:00 στα αρχαία Στάγειρα θα γίνει ξενάγηση και γνωριμία με τον αρχαιολογικό χώρο στους εκλεκτούς προσκεκλημένους από την Τοσκάνη.

–       Ακολούθως, στις 20:00 στη στοά του αρχαιολογικού χώρου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – αφιέρωμα για τα εκατό χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.

*Σοπράνο: Josephina Hoogstad

*Πιάνο: Massimo Salotti

*Κείμενο “Tramontata è la luna” του Fulvio Venturi