Στον προβληματισμό των κατασκευαστικών ομίλων αποδίδεται το «ναυάγιο» του διαγωνισμού μέσω ΣΔΙΤ για το μεγάλο έργο του Φράγματος Χαβρία στη Χαλκιδική. Έτσι ερμηνεύει το ρεπορτάζ τη συγκεκριμένη εξέλιξη που οδήγησε σε άλλη μια αναβολή (πολλοστή) της κατάθεσης προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΧΡ. Δ. Κωνσταντινίδης, Intrakat– SUEZ ΕAU France S.A.S. – ΕΥΑΘ και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση είναι ότι το έργο που «φιλοδοξούσε» να καλύψει το 33% του συνόλου των υδατικών αναγκών της Χαλκιδικής, να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και να εξασφαλίσει την άρδευση 24.000 στρεμμάτων, για την ώρα μένει δίχως ιδιώτη φορέα επένδυσης. Μένει να φανεί αν από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών επανέλθουν με νέα δεδομένα και νέους όρους.

Όπως αναφέρει το insider.gr για κάποιους ΣΔΙΤ διαγωνισμούς που έρχονται από το παρελθόν, με άλλα δεδομένα, διαφορετικά κοστολόγια, άλλες χρηματοοικονομικές (εν προκειμένω ίσως και κλιματικές) συνθήκες, υπάρχει προβληματισμός και σκεπτικισμός από πλευράς των κατασκευαστικών ομίλων (ιδίως σε κτηριακά projects).