Ομιλητής στο 1ο Πάνελ με θέμα την Κυκλική Οικονομία και τις Βέλτιστες Πρακτικές, που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης για την Κυκλική Οικονομία «Forward Green (FG-Expo)», θα είναι ο επιχειρηματίας της Χαλκιδικής και Διευθύνων Σύμβουλος της Recycle Greece Tserkezidis, Νίκος Τσερκεζίδης.

Ο κ. Τσερκεζίδης, που κατέχει παράλληλα και την ιδιότητα του Τομεάρχη αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας της ΔΕΕΠ ΝΔ Χαλκιδικής, κατέχει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο χώρο της Ανακύκλωσης στα Βαλκάνια. Με έδρα τη Χαλκιδική, η εταιρεία καταφέρνει και καινοτομεί, συμπληρώνοντας φέτος 10 χρόνια από την έναρξη δραστηριοποίησής της, έχοντας πλέον στη διάθεσή της ένα ευρύ δίκτυο μονάδων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

«Η Κλιματική αλλαγή είναι ήδη εδώ. Η εταιρεία μας προωθεί εδώ και χρόνια την πράσινη επιχειρηματική ηθική και λέει ναι σε κάθε ολιστική προσέγγιση για τη μείωση του αποτυπώματος του άνθρακα», σημειώνει στο Xalkidiki Politiki ο κ. Τσερκεζίδης αναφορικά με τη συμμετοχή του ως ομιλητής στο πλαίσιο της FORDWARD GREEN. «Θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω σε 3 διαφορετικά διασυνοριακά προγράμματα, τις βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούμε πιστά. Η Χαλκιδική είναι ένα κομβικό σημείο στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης, της ανακύκλωσης και του νέου Zero Waste Management!» σημειώνει επίσης ο κ. Τσερκεζίδης τονίζοντας πως «”πράσινοι” ενεργοί πολίτες μπορούμε να γίνουμε όλοι μας, όπως και “πράσινοι” ενεργοί επιχειρηματίες».

Συνομιλητές στο εν λόγω πάνελ αναμένεται να είναι επίσης και ισχυρά ονόματα όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επιχειρηματίας κ. Σπύρος Πέγκας καθώς και ο κ. Γιώργος Κρεμλής, σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών σε θέματα συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση, που αφορούν την κυκλική οικονομία και τα στερεά απόβλητα, καθώς και διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εντεταλμένος για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας.

Η Forward Green αποτελεί μια πρωτοβουλία της ΔΕΘ – Helexpo, που θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Ιουνίου 2023, με στόχο την καλλιέργεια μιας νέας επιχειρηματικής αντίληψης στη χώρα, βασισμένης στην κυκλική οικονομία, την πράσινη ανάπτυξη και τον μετασχηματισμό των επιχειρηματικών μοντέλων. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που υιοθετούν σύγχρονες πρακτικές αξιοποίησης πρώτων υλών, δομικών υλικών, τεχνολογιών, ενέργειας, ανακύκλωσης και συσκευασίας.

Παράλληλα με την αμιγώς εκθεσιακή οργάνωση, η FG-Expo περιλαμβάνει ένα εξαιρετικά δραστικό forum, προσανατολισμένο στο περιεχόμενο της κυκλικής οικονομίας σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή επιτροπή, στο οποίο θα παρουσιαστούν η στρατηγική της Ε.Ε. σχετικά με το θέμα, καινοτόμες πρακτικές, παραδείγματα επιχειρηματικότητας, αλλά και χρηματοδοτικά εργαλεία. Το forum θα αποτελέσει μια αποκλειστική πλατφόρμα για τους συμμετέχοντες, όπου θα μοιραστούν και θα αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις για την αναπτυσσόμενη βιομηχανία και τις καινοτομίες σε αυτό το πεδίο, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος τιμώμενη χώρα της έκθεσης είναι η γειτονική Βουλγαρία.