Την τελευταία της πνοή άφησε 62χρονη Ρουμάνα τουρίστρια στην Ουρανούπολη, το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις της. Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που συνέπεσε με την αλλαγή βάρδιας και έφτασε από τον Άγιο Νικόλαο, που ήταν διαθέσιμο εκείνη την ώρα, μέσα σε διάστημα 50 λεπτών.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν στο σημείο, η γυναίκα παρά τις προσπάθειες που έγιναν για ανάνηψη «έφυγε» πριν φτάσει στο ασθενοφόρο. Μάλιστα γιατρός της περιοχής που επενέβη για να την επαναφέρει στη ζωή, εικάζει ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη.

Στο ίδιο γκρουπ μάλιστα που ταξίδευε η ίδια, υπήρχαν και δύο γυναίκες εργαζόμενες σε μονάδα εντατικής θεραπείας στη χώρα τους. Για να επανέλθει η 62χρονη έγινε χρήση απινιδωτή, και στη συνέχεια ΚΑΡΠΑ αλλά δυστυχώς τίποτα δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

«Ήταν από τα συμβάντα που σώζονται μόνο αν υπάρχει κινητή μονάδα ασθενοφόρου, και διακομιδή σε νοσοκομείο εντός ολίγων λεπτών», περιγράφει ο γιατρός.

Ωστόσο, όλοι συμφωνούν ότι στην περιοχή της Ουρανούπολης πρέπει να υπάρξουν πληρώματα ασθενοφόρων, και με τη συνδρομή του δήμου και της πολιτείας, ακόμη κι αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν εκεί με δαπάνες του δήμου ή τρίτων για τη θερινή σεζόν. «Οι αποστάσεις είναι μεγάλες, δεν καλύπτονται εύκολα και σε πολλές περιπτώσεις μόνο η αεροδιακομιδή μπορεί να έχει σωτήρια αποτελέσματα», λέει χαρακτηριστικά ο γιατρός που επενέβη στο συγκεκριμένο συμβάν.