Στο πρόβλημα της ακαρπίας της ελιάς αναφέρθηκε σε ανάρτησή του για το τέλος της προεκλογικής του εκστρατείας, ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής με τη Νέα Δημοκρατία Ιωάννης Γιώργος.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
Έκλεισε ο εβδομαδιαίος κύκλος επαφών με τους πολίτες στα πλαίσια της προεκλογικής μας εκστρατείας στο νομό Χαλκιδικής και ένα από τα στοιχεία που κρατήσαμε από τις επαφές μας μαζί τους,είναι η ανησυχία των αγροτών-παραγωγών πράσινης ελιάς σχετικά με το τι θα γίνει με το τεράστιο θέμα της ακαρπίας και της εμφάνισής του (2) δυο φορές τα τελευταία (3) τρία χρόνια.
Βέβαια ως Περιφερειακή Ενότητα ήδη κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για συνεχή παρακολούθηση του φαινομένου της διαφαινόμενης ακαρπίας σε συνεννόηση με ΕΛΓΑ και Πανεπιστήμιο,ενέργειες που θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε,τις απαιτούμενες αποζημιώσεις σε περίπτωση που τα αποτελέσματα συγκομιδής του Φθινοπώρου είναι τόσο άσχημα, όπως προοιωνίζονται από τα μέχρι τώρα στοιχεία των Υπηρεσιών αλλά και των αγροτών.
Μάλιστα ως Π.Ε.Χ κάναμε κι ένα βήμα παραπέρα μέσω της προτεινόμενης από μέρους μας συνεργασίας με το Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας που θα μας δείξει τον μελλοντικό προγραμματισμό της καλλιέργειας της ελιάς στην Χαλκιδική.
Από μέρους μου θα γίνει, πάντα σε συνεννόηση με όλους τους φορείς του νομού μας,κάθε ενέργεια και δράση προς την κεντρική διοίκηση ώστε να υπάρξει δικαίωση όλων όσων θα βρεθούν σε δύσκολη θέση εξαιτίας του φαινομένου της ακαρπίας, μετά την περίοδο συγκομιδής του προϊόντος.