Με άρωμα Χαλκιδικής ο σημερινός πρωινός καφές. Τον ήπιαμε στον όμορφο προαύλειο χώρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και νυν υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στο νομό Γιάννη Γιώργο, που στις εκλογές της 21ης Μαΐου αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς βουλευτής της ΝΔ στο νομό. Αυτοδιοικητικός, καθώς υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση επί 29 χρόνια πριν κάνει το μεγάλο βήμα για τη Βουλή θυμήθηκε την παλιά Χαλκιδική και το θαλάσσιο στοιχείο.

«Τα βράδια κοιμόσουν στην πρύμνη του καϊκιού κάτω από μια κουβέρτα έχοντας σα σκεπή τα άστρα. Μια εικόνα που δε φεύγει ποτέ από το μυαλό σου», τονίζει. Θυμάται ακόμη το δούναι και λαβείν τα παλιά χρόνια με το Άγιο Όρος. «Δίναμε φρέσκα ψάρια, μας έδιναν παστά, μάς έδιναν κρασί, λάδι και ελιές και εμείς δίναμε άλλου είδους προϊόντα».

Για την αυτοδιοίκηση λέει ότι είναι έρωτας όσο για το βήμα προς τη Βουλή τονίζει ότι έρχονται στιγμές που λες ότι «οι γνώσεις και οι εμπειρίες που απέκτησες όλα αυτά τα χρόνια μπορεί να περάσουν και ως βοήθεια στην ιδιαίτερη πατρίδα σου που είναι η Χαλκιδική και αυτό θα είναι κάτι καλό». Όσο για το χαλάρωμα αυτό θα υπάρξει μετά τις εκλογές και αφού πρώτα η ΝΔ κατακτήσει την αυτοδυναμία. Τότε όπως λέει ο ίδιος θα πάει για ψάρεμα.

Διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr