Το γνωστό εστιατόριο “Έξι Βρύσες” στον Πολύγυρο επισκέφθηκε προκειμένου να δοκιμάσει τις Χαλκιδικιώτικες γεύσεις η αντιπροσωπεία των Ιταλών από την Περιφέρεια της Τοσκάνης, και μια ταλαντούχα Ολλανδή σοπράνο που βρίσκονται στην περιοχή.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν τις ξεχωριστές γεύσεις και συνταγές της ελληνικής κουζίνας, ανακαλύπτοντας νέα αρώματα και απολαμβάνοντας τοπικά κρασιά.

Η αντιπροσωπεία από την Τοσκάνη έφτασε στο εστιατόριο και προτίμησε να δοκιμάσει γνήσιες γεύσεις από την αυθεντική ελληνική κουζίνα. Όπως αναφέρει στο Xalkidiki Politiki ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, κ. Γιάννης Μανασσής, οι Ιταλοί ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με τη σπανακόπιτα με αφρό τυριού, η οποία ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές του μενού. Η απαλή υφή του αφρού τυριού σε συνδυασμό με την πλούσια γεύση του σπανακιού κέρδισε τις εντυπώσεις τους. Επίσης, απόλαυσαν μια φρέσκια σαλάτα με κρίταμο, καθώς και μελιτζάνες γεμιστές. Η “πειραγμένη” χωριάτικη σαλάτα με τα πλούσια χρώματα και την αυθεντική γεύση της ήταν επίσης μια αγαπημένη επιλογή.

Όσον αφορά τα ποτά, η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα τοπικά κρασιά από το Κτήμα Λειβαδιώτη καθώς και από την Οινοποιητική Τσαμτσακίρη με έδρα το Σχολάρι.

Η ιταλική αντιπροσωπεία βρίσκεται στη Χαλκιδική στα πλαίσια των δράσεων που αποτελούν τη συνέχεια της συνεργασίας των δύο πλευρών που ξεκίνησε στο Μιλάνο τον Φεβρουάριο του 2023, συνεχίστηκε στη Φλωρεντία τον Μάρτιο του 2023 και αφορούσε το πρόγραμμα «Γυναίκες στον Τουρισμό». Οι δράσεις λαμβάνουν χώρα στις 10 και 11 Ιουνίου 2023, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας σε τουριστικό και πολιτιστικό επίπεδο. Χθες επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο στον Πολύγυρο, όπου τους υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα Κατερίνα Ζωγράφου.