Την βεβαιότητα του πως το ενδιαφέρον της Πολιτείας για τον Δήμο Αριστοτέλη και τις αναπτυξιακές του προοπτικές θα παραμείνει έντονο και αυξανόμενο τα επόμενα χρόνια, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο που τον υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, στην Ιερισσό, με αφορμή την μετάβασή του στο Άγιον Όρος.

Ο κ. Βαλιάνος μετά την υποδοχή στο Δήμαρχείο, ξενάγησε τον Υπουργό στην μόνιμη έκθεση της συλλογής «Άγιον Όρος» του Έυθύμιου Βαρλάμη στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιερισσού, αλλά και στο ιστορικό δημαρχείο της Αρναίας, ενώ τον συνόδευσε στην οικεία Ι.Μητρόπολη Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, όπου συναντήθηκαν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Θεόκλητο.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον φιλόδοξο σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης που υλοποιείται στον Δήμο, αναδεικνύοντας τόσο το παράκτιο μέτωπο, όσο και τον ορεινό όγκο του δήμου. Παρέθεσε σειρά δράσεων και έργων που έχουν εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και στάθηκε ιδιαίτερα στις τρεις μοναδικότητες οικουμενικής εμβέλειας που διαθέτει ο Δήμος Αριστοτέλη, ως πύλη προς την Κιβωτό της Ορθοδοξίας, το Άγιον Όρος, ως τόπος ταυτισμένος με τον φιλόσοφο Άριστοτέλη και ως τόπος κατοικίας και εργασίας επί 22 και πλέον χρόνια, του καζαντζακικού ήρωα Αλέξη Ζορμπά, κατά κόσμον Γιώργο Ζορμπά.

Ο Υπουργός κ. Στεφανής, πρόσθεσε στα παραπάνω ότι η επίσκεψη του δεν είναι απλά εθιμοτυπική αλλά και ουσιαστική, καταγράφοντας τα ζητήματα της επόμενης ημέρας για την περιοχή, ενω διατυπωσε την εκτίμησή  πως ο Δήμος Αριστοτέλη θα επωφεληθεί εμμέσως και από το πολυ μεγάλο χρηματοδοτικο πρόγραμμα έργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, που δρομολογείται για την αναβάθμιση Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, μέσω του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος δήλωσε:

«Αν και Υπηρεσιακός ως Υπουργός στην παρούσα κυβέρνηση ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, συγκαταλέγεται στους σταθερούς φίλους του Δήμου Αριστοτέλη, κάτι που έχει αποδείξει και κατά την θητεία του ως υφυπουργός στην τελευταία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και με τον ρόλο του ως σύμβουλος πρωθυπουργού για θέματα του Αγίου Όρους, τα οποία γνωρίζει εις βάθος. Τον ευχαριστώ για τη στάση του αυτή και είμαι σίγουρος, ότι με τα ίδια συναισθήματα θα είναι κοντά μας και από όποια ιδιότητα ή θέση ευθύνης του επιφυλάσσει το μέλλον.»