Φωτογραφία Αρχείου

Πρωτοφανής τραγωδία σε διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου με τη βύθιση αλιευτικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, οι διασωθέντες αναφέρουν ότι στο πλοίο ήταν 500 με 700 άτομα ενώ φέρεται να λένε ότι γυναίκες και παιδιά ήταν στα αμπάρια.

Οι νεκροί είναι δεκάδες – μέχρι αυτή τη στιγμή 78 – 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε πλήρη εξέλιξη με πλωτά και εναέρια μέσα, ενώ ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών.

Στην Καλαμάτα μετέβη η πρόεδρος της Δημοκρατίας, συμμετείχε σε σύσκεψη στο λιμεναρχείο Καλαμάτιας και στη συνέχεια επισκέφθηκε τους διασωθέντες στο νοσοκομείο. Αναβάλλονται οι προγραμματισμένες ομιλίες Μητσοτάκη στην Πάτρα και Τσίπρα στη Σητεία. Επικοινώνησαν με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, ο οποίος εποπτεύει τον συντονισμό των συναρμόδιων υπουργείων στις επιχειρήσεις διάσωσης, υποδοχής και περίθαλψης των ναυαγών καθώς και περισυλλογής και ταυτοποίησης των θυμάτων. Επικοινωνία με τον κ. Σαρμά είχε και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στην Καλαμάτα μεταβαίνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Στο σημείο κλιμάκιο της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΕΡΤ