Πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Τρίγλιας, σε κλίμα χαράς και συγκίνησης η τελετή ανακήρυξης σε επίτιμη δημότισσα του δήμου Νέας Προποντίδας, της Ευστρατίας Ζαφειρίου.  

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον δήμο και την τοπική κοινότητα της Ν. Τρίγλιας ως τιμή στο πρόσωπο της Τριγλιανής και Επίτιμης Διδάκτωρ του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Ευστρατίας Ζαφειρίου, η οποία μάλιστα διέπρεψε και συνεχίζει να διαπρέπει στην “αυτοκινητοβιομηχανία” της Ευρώπης!

Μαζί με την χορωδία της Ν. Τρίγλιας και της Γαλάτιστας, ήταν όλοι εκεί για να την τιμήσουν και να την συγχαρούν για την σπουδαία της καριέρα ως υψηλόβαθμο στέλεχος κορυφαίων αυτοκινητοβιομηχανιών, αλλά και ως Επίτιμη πλέον διδάκτορα του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ!

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ο οποίος της απένειμε την τιμητική πλακέτα που την ορίζει επίτιμη δημότισσα, αλλά και το χρυσό κλειδί της πόλης είπε σχετικά: «Η Ευστρατία Ζαφειρίου από την Νέα Τρίγλια έχει δημιουργήσει μια λαμπρή και διεθνή καριέρα στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δεν θα μπορούσαμε παρά να την τιμήσουμε, καθώς η Ευστρατία είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση για πολλά πράγματα! Για την καριέρα της, για την επιτυχία της, για τις σπουδές της, για την οικογένειά της. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα θετικά στοιχεία που μας οδήγησαν να την τιμήσουμε. Εμείς της ευχόμαστε να είναι γερή και να επιτύχει τους στόχους της, γιατί η επίτευξη αυτών καλυτερεύει και την δίκη μας ζωή!».

Η χαρά και η συγκίνηση του πατέρα της Ευστρατίας Ζαφειρίου ήταν εμφανής κατά την διάρκεια της εκδήλωσης: «Ότι και να πω είναι πραγματικά λίγο! Δεν μπορώ να βρω τα κατάλληλα λόγια για τούτη την ημέρα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συνάμα συγκινημένος  που ο κόσμος μας τίμησε με την παρουσία του σήμερα εδώ. Τους ευχαριστώ και τους εύχομαι να έχουνε υγεία και χαρά στην ζωή τους!», είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Ζαφειρίου, ο πατέρας της κας. Ζαφειρίου.

«Είμαστε περήφανοι για την Ευστρατία, πραγματοποίησε τα όνειρα όλων μας! Χαιρόμαστε που υπάρχει στις ζωές μας και που δεν μας ξεχνάει ποτέ. Την εκτιμάμε απεριόριστα, την αγαπάμε και της ευχόμαστε τα καλύτερα!!!», είπε εμφανώς συγκινημένη η φίλη και η συμμαθήτριά της κα. Μαρία Παπαλάγκα, εξιστορώντας μάλιστα μερικά από εκείνα τα μαθητικά νοσταλγικά χρόνια ανεμελιάς που ζούσαν μαζί.

Για μια ξεχωριστή μέρα κάνει λόγο η κα. Ζαφειρίου μιλώντας στο XalkidikiPolitikiΜια ιδιαίτερη μέρα με συγκίνηση και αγάπη είναι η σημερινή! Ένιωσα τις ρίζες μου και είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη. Είναι τιμή για εμένα η απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της Προποντίδας μαζί με την κοινότητα, και σήμερα πέρα από την ανακήρυξη μου σε  επίτιμη δημότισσα που έδωσαν και το χρυσό κλειδί της πόλης! Βλέποντας εδώ παράλληλα τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μου, την οικογένειά μου αισθάνομαι νέα και θυμάμαι την παιδική-νεανική μου ηλικία. Ταυτόχρονα όμως μου έρχεται στο μυαλό η ευθύνη που έχω για να δείξω ένα πρόσωπο πρότυπο για το χωριό μου, τα νέα παιδιά του τόπου και κυρίως για τις γυναίκες, ιδιαίτερα μετά την επιτιμοποιηση μου ως πρώτη επίτιμος διδάκτορας  του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ».

«Για εμένα είναι πολύ σημαντικό, είναι η βάση αν θέλετε να ανοίξει κανείς τα φτερά του κουβαλώντας μαζί του την πατρίδα του! Έτσι ένιωθα και εγώ από πάντα. Ξέρω από που είμαι, ξέρω τις ρίζες μου, οι οποίες δίνουν σιγουριά και σταθερότητα. Τα φτερά δίνουν την δυνατότητα να αλλάζεις, να αναπτύσσεται, να αγκαλιάζεις τον κόσμο και να αγαπιέσαι από τον κόσμο!», κατέληξε η κα. Ζαφειρίου. 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid031EbpSMrRqv4ecJ1vpkAtPBv8zwcUNfftR8av3gRNbbtV2p2jewZP8ZpLLFJV5Qoul&id=100061591134077