Το μέλλον του ελληνικού στίβου έδωσε το παρών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16, που έγινε σε δύο ομίλους στην Ελευθερούπολη και τη Χαλκίδα.

Η συμμετοχή στη διοργάνωση ήταν μεγάλη από εκατοντάδες παιδιά των μικρών ηλικιών να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και να απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους στο μικρότερο ηλικιακά πρωτάθλημα.

Από τη Χαλκιδική και τον Α.Σ. Κένταυρος, ξεχώρισε ο Βαγγέλης Βαμβακάς που κατέκτησε την 4η θέση στο πανελλήνιο στα 300μ ταχύτητας. Ο 15χρονος Βαγγέλης από τη Ν. Τρίγλια που προπονείται στον Κένταυρο έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, ενώ ήδη είχε πάρει τη δεύτερη θέση στους διασυλλογικούς αγώνες που προηγήθηκαν στο Καυτατζόγλειο σε επίπεδο βορείου Ελλάδος.

Με το να περιλαμβάνεται στους 5 καλύτερους αθλητές στη χώρα, για την ηλικία του, ο Βαγγέλης βάζει πλώρη για τον στίβο, αποφασισμένος να φτάσει ψηλά, όπως δηλώνει και η μητέρα του Μαριάνθη Χαραλαμπίδου. Άλλωστε οι επιδόσεις του ήταν πολύ καλές και στη σκυταλοδρομία. «Χάσαμε το μετάλλιο για μια πατούσα», λέει η μητέρα του που είναι αποφασισμένη να στηρίξει τον 15χρονο σε κάθε του βήμα στον αθλητισμό, και ευχαριστεί ιδιαίτερα τον προπονητή του Κένταυρου Γιώργο Μποτσκαριώβ. Ωστόσο, η κα. Χαραλαμπίδου απευθύνει έκκληση για την κατασκευή γηπέδων στίβου. «Έχουμε πολλούς και πολύ καλούς αθλητές. Προπονούμαστε και στη Ν. Καλλικράτεια και στα Ν. Μουδανιά. Χρειαζόμαστε γήπεδα για να μπορέσουν τα παιδιά να διαπρέψουν», επισημαίνει.

Τα αποτελέσματα από την Καβάλα

Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες με τον καιρό να είναι αρκετά άστατος για τα δεδομένα της εποχής. Στην Ελευθερούπολη έγινε ο Βόρειος Όμιλος με την την ομάδα του ΑΓΣ Ιωαννίνων να αναδεικνύεται νικήτρια στα αγόρια με 92 βαθμούς, τον ΓΣ Σερρών να ακολουθεί με 82 και τον Πελασγό Λάρισας να είναι τρίτος με 71 βαθμούς.

Ο ΑΓΣΙ ήταν πρώτος και στα κορίτσια με 116 και ακολούθησαν ΓΣ Νίκη Βόλου (64) και ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης (56).