Ως μία απολύτως σοκαριστική στιγμή περιγράφει την ώρα που ο ορμητικός χείμαρρος παρέσυρε το αυτοκίνητό του στην παραλία Διονυσίου, ο Ανδρέας Ανδρέου, ο άνθρωπος που βίωσε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας η οποία λίγο έλειψε να του στοιχίσει ακόμα και την ίδια του τη ζωή.

Όλα ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 17 Ιουνίου, όταν ο 32χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος εργάζεται σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, ξεκίνησε για να πάει στον τόπο της εργασίας του.

«Εγώ είχα ξεκινήσει γύρω στις 06:40 το πρωί για να πάω στη δουλειά μου. Από τον ίδιο δρόμο περνάω πάντα για να πάω στην εργασία μου, τον κεντρικό δρόμο που κατεβαίνει από το χωριό προς την παραλία», σημειώνει ο Ανδρέου.

Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει στο Xalkidiki Politiki καθ’ όλη τη διάρκεια που διέσχιζε την καθιερωμένη διαδρομή για να μεταβεί στον τόπο εργασίας του, έβρεχε ακατάπαυστα, ενώ κατεβαίνοντας διασταυρώθηκε από την απέναντι πλευρά με περίπου 4-5 οχήματα. «Θεώρησα ότι για να βλέπω και άλλα αυτοκίνητα που πηγαίνουν αντίθετα, ο δρόμος θα συνεχίζει. Στην διαδρομή είδα μόνο λίγα νερά κάτω στο οδόστρωμα, δεν είδα κάτι άλλο, μόνο κάποιες μπάρες νερού. Ξαφνικά εκεί που προχωράω, βάθυνε απότομα σε δευτερόλεπτα. Ήταν σα να ήρθε ο χείμαρρος πάνω μου εκείνη την ώρα», περιγράφει ο 32χρονος ξενοδοχοϋπάλληλος σύμφωνα με τον οποίο, όλα τα υπόλοιπα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. «Ξαφνικά μπήκε νερό μέσα στη μηχανή μου, γιατί ήρθε με ορμή το ρέμα. Έσβησε το αμάξι, δεν πρόλαβα να το ακινητοποιήσω, να κάνω όπισθεν, να φύγω και απευθείας έσκασε σαν κύμα στην πόρτα του οδηγού, σήκωσε το αυτοκίνητο και με παρέσυρε. Εν τέλει κατέληξα περίπου στα 400 μέτρα πιο πέρα από το αρχικό σημείο».

Όπως περιγράφει στη συνέχεια, λόγω και της κλίσης που είχε λάβει το αυτοκίνητο το οποίο είχε υπερυψωθεί η πίσω πλευρά του καθώς είχε σταματήσει σε κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ, παρέμεινε όρθιος στα πίσω καθίσματα και σε κατάσταση σοκ, άνοιξε μόνο τα μπροστινά παράθυρα προκειμένου να αερίζεται καλύτερα η καμπίνα του αυτοκινήτου.

«Κόλλησε» και το όχημα της Πυροσβεστικής

Μέσα στα λίγα μόνο αυτά λεπτά αγωνίας και σε κατάσταση πανικού, ο οδηγός ειδοποίησε τους γονείς του και την Άμεση Δράση, η οποία στη συνέχεια ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τη μαρτυρία, τα σωστικά συνεργεία προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή προκειμένου να προβούν στον απεγκλωβισμό του οδηγού, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν. «Η Πυροσβεστική έκανε προσπάθεια να έρθει, όμως πήγε από άλλο δρόμο να περάσει, όπου είχε ρέμα με αποτέλεσμα να κολλήσει και να μην μπορεί ναφτάσει. Εν τέλει κατάλαβαν οι γονείς μου με την Αστυνομία πού βρίσκομαι, ήρθε ο πατέρας μου πάνω από τη γέφυρα, δέθηκε με σχοινιά από μία κολώνα, κατέβηκε από τον γκρεμό, μπήκε μέσα στα νερά μέχρι ένα σημείο. Εκεί πήρα θάρρος εγώ, άνοιξα την πόρτα, βγήκα, με άρπαξε και τραβηχτήκαμε έξω», αναφέρει ο Ανδρέου τονίζοντας πως όλα συνέβησαν μέσα σε μερικά μόνο “κλάσματα δευτερολέπτων”.

Όπως ο ίδιος περιγράφει, η όλη εμπειρία επέφερε ένα μεγάλο κύμα ανακούφισης και συμπαράστασης από το στενό οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, αλλά και μία μεγάλη θλίψη για τον κόσμο ο οποίος τον κατέκρινε χωρίς να γνωρίζει πλήρως τα γεγονότα.

«Έλαβα δυστυχώς ορισμένα αρνητικά σχόλια από τον κόσμο που νομίζει ότι το έκανα μόνο για τα social media, ενώ δυστυχώς εγώ δεν τράβηξα τα συγκεκριμένα πλάνα με αυτόν τον σκοπό. Τα έστειλα στους γονείς μου και στην αστυνομία προκειμένου να μπορέσουν να με εντοπίσουν, επειδή το ρέμα με είχε παρασύρει και με είχε βγάλει από τον δρόμο. Μόλις τελείωσε όλη αυτή η περιπέτεια τα δημοσίευσα προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος και να αποφεύγει το σημείο», περιγράφει ο 32χρονος.

Παράλληλα, καλεί τους υπόλοιπους οδηγούς της περιοχής να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή όταν δεν μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει, ενώ όπως τονίζει «όλοι μας πρέπει να γυρνάμε προς τα πίσω όταν δούμε στον δρόμο έστω και λίγα νερά. Οι οδηγοί πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις ειδικά με τέτοια καιρικά φαινόμενα και ειδικά όταν περνάνε από ρέματα».

Του Κλεόβουλου Χατζηβασιλείου

Διαβάστε σχετικά

Στιγμές τρόμου για οδηγό στο Διονυσίου – Βίντεο ντοκουμέντο με τον ορμητικό χείμαρρο να παρασέρνει το ΙΧ του (video)