Εκδικάστηκε από το Πρωτοδικείο Πολυγύρου η προσωρινή διαταγή για το αίτημα του κ. Θεόφιλου Τζοχουνίδη από τα Ν. Φλογητά που διεκδικεί το κατασχεμένο του σπίτι. Εκκρεμεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και η κυρίως ανακοπή.

Η διαταγή πληρωμής βάσει της οποίας έγινε η κατάσχεση του σπιτιού στηρίχτηκε στην 66/2006 διαταγή πληρωμής που είχε εκδώσει το Πρωτοδικείο Πολυγύρου, όπως τόνισε ο δικηγόρος Φώτης Μπαμπάνης. Ειδικότερα τόνισε ο ίδιος: «Η ίδια διαταγή πληρωμής κοινοποιήθηκε ξανά στις 19 του μήνα, κάτι που συνιστά ομολογία ότι η προηγούμενη διαδικασία είναι παράνομη, άκυρη και καταχρηστική και ως εκ τούτου κάνουν επανεκκίνηση με καινούργια κοινοποίηση της ίδιας διαταγής πληρωμής, ωστόσο η πρόεδρος επέμενε να δικάσει. Της επεσήμανα την προσοχή ότι δεν πρόκειται για μια απλή δίκη».

Η επισπεύδουσες εταιρείες «φαντάσματα» όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος δεν εκπροσωπήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Μάλιστα ο κ. Μπαμπάνης έθεσε θέμα εθνικού περιεχομένου καθώς ο νέος ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι από τα Σκόπια. Ο δικηγόρος του 81χρονου, δήλωσε πως δεν προτίθεται να κοινοποιήσει οποιαδήποτε πράξη στο νέο ιδιοκτήτη «τρίτης» χώρας που «δεν είχε καμία δουλειά να συμμετέχει σε πλειστηριασμό στην Ελλάδα».

Ο κ. Θεόφιλος από την πλευρά του δήλωσε ότι περιμένει από την Ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. «Ζω 53 χρόνια στο σπίτι αυτό και με πετάνε έξω. Επί 48 μέρες κοιμάμαι στη βεράντα του σπιτιού μου», είπε.

Η όλη υπόθεση παίρνει άλλη τροπή και λόγω της νέας κοινοποίησης της ίδιας διαταγής πληρωμής από την τράπεζα, και λόγω της απόφασης του δικηγόρου να εφαρμόσει ο πελάτης του το άρθρο 985 του αστικού κώδικα.