Χθες, Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 20:00 στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου της Κασσάνδρειας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μουσικής επίδειξης μαθητών του Δημοτικού Ωδείου και της Φιλαρμονικής του δήμου Κασσάνδρας για το σχολικό έτος 2022-2023.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από τον δήμο Κασσάνδρας και την ΚΕΔΗΚ.

«Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής και η πλατεία γέμισε με παιδικές φωνές, με μουσικές, με ό,τι πιο όμορφο έχει να παρουσιάσει η Κασσάνδρεια και ο Δήμος Κασσάνδρας από το Δημοτικό Ωδείο», σημείωσε στο Xalkidiki Politiki η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, επισημαίνοντας πως το παρών έδωσαν «από τα πολύ μωρά παιδιά των 5 ετών, έως τα παλικάρια που έχουν κάνει πια συγκρότημα. Δεν υπάρχει πιο όμορφο, πιο ήρεμο, πιο ενωτικό από το να ακούς μουσική. Ήταν ένα δείγμα της δουλειάς, των δασκάλων και των παιδιών, της ΚΕΔΗΚ, του Ηρακλή Λειβαδιώτη. Είμαι πάρα πολύ περήφανη και είμαστε δίπλα τους, να δούμε του χρόνου κάτι ακόμα καλύτερο».

Για ραγδαία αύξηση των παιδιών που συμμετέχουν στην Φιλαρμονική και στο Ωδείο, έκανε λόγο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ Ηρακλής Λειβαδιώτης. «Σήμερα, εδώ είναι παιδιά από την Φιλαρμονική και το Δημοτικό Ωδείο. Είναι παιδιά της Κασσάνδρας, στα οποία επενδύουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», τόνισε ο κ. Λειβαδιώτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΗΚ στο Δημοτικό Ωδείο φιλοξενούνται πάνω από 80 παιδιά, ενώ στην Φιλαρμονική του Δήμου Κασσάνδρας είναι εγγεγραμμένα γύρω στα 70 μέλη. Παράλληλα, όπως επεσήμανε, από την πλευρά του ο Δήμος έχει σκοπό να επενδύσει προκειμένου να αυξάνονται τα μέλη όλο και περισσότερο, χρόνο με τον χρόνο.