Σε μια από τις πιο εκπληκτικές τοποθεσίες της Χαλκιδικής, στη Βουρβουρού της Σιθωνίας, βρίσκεται μια επιχείρηση ενοικίασης σκαφών αναψυχής που υπόσχεται μια μοναδική θαλάσσια εμπειρία γεμάτη διασκέδαση και εξερεύνηση. Ο λόγος για την Smile Boats, μία εταιρεία που δίνει τη δυνατότητα εξερεύνησης των κρυμμένων «θησαυρών» της Σιθωνίας. Ξεκινώντας το 2020, η επιχείρηση αυτή έχει καταφέρει να κερδίσει τους λάτρεις της θάλασσας και να γίνει η αγαπημένη συνήθεια τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων επισκεπτών.

Με εμπειρία πολλών ετών ως εργαζόμενος στον κλάδο της ενοικίασης σκαφών και λάτρης των θαλάσσιων χόμπι, ο Δημήτρης, ένας νέος άνθρωπος από τη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να προσφέρει μία αξέχαστη εμπειρία μέσω της παροχής υπηρεσιών είτε μετακίνησης είτε ναύλωσης/εκδρομής (cruise or taxi services). «Η Χαλκιδική είναι ένας μαγικός τόπος, με πολλές ωστόσο από τις παραλίες να μην είναι προσβάσιμες από το δρόμο. Αυτό το κενό ήρθαμε να καλύψουμε εμείς» εξηγεί ο Δημήτρης, τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία για τον επισκέπτη.

Διαθέτοντας τρεις κατηγορέις πλήρως εξοπλισμένων σκαφών που πλένονται καθημερινά, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις ομορφιές της ευρύτερης περιοχής και του νησιωτικού συμπλέγματος του Διάπορου, καθώς και να ζήσουν μοναδικές στιγμές ευχαρίστησης και χαλάρωσης στη θάλασσα. Είτε πρόκειται για μια οικογενειακή εκδρομή, είτε για ένα ρομαντικό ταξίδι για δύο, είτε για μια περιπέτεια με φίλους, η ενοικίαση σκάφους αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Γερμανοί, είναι μόνο μερικοί από τους ξένους τουρίστες που προτιμούν να εξερευνήσουν την περιοχή με σκάφος, παραμένοντας μάλιστα πιστοί σε αυτό το χόμπι και επιμένοντας στο yachting κάθε χρόνο. Με τις τιμές μάλιστα να είναι ιδιαίτερα προσιτές, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι Έλληνες τουρίστες αλλά και οι ντόπιοι που προτιμούν τις αποδράσεις με σκάφη στη γύρω περιοχή.

Πώς γίνεται η ενοικίαση

Ο τρόπος ενοικίασης ενός σκάφους είναι ιδιαίτερα απλός. Αρκεί κάποιος να είναι άνω των 18 ετών και να έχει την επιθυμία να απολαύσει μια ξεχωριστή θαλάσσια εμπειρία. Πρόκειται για μία απόλυτα προσβάσιμη διαδικασία σε πολλούς ανθρώπους που επιθυμούν να εξερευνήσουν τις γραφικές ακτές και τα κρυστάλλινα νερά της Βουρβουρούς.

Έπειτα από την επιλογή ενός σκάφους και παρακολούθησης μίας απαραίτητης εκπαίδευσης, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει με ασφάλεια την θάλασσα. Μετά από κάθε booking, αποστέλλεται ένα PDF με βασικούς κανόνες ασφαλείας και χρήσης του σκάφους, έτσι ώστε ο νέος επίδοξος “καπετάνιος” να έχει μια σχετική προετοιμασία πριν ακόμα νοικιάσει το σκάφος. Ακόμα και όταν βρίσκεται εν πλω, μπορεί να ανατρέξει στο ηλεκτρονικό PDF μέσα από το κινητό του και να το συμβουλευτεί οποιαδήποτε στιγμή, προκειμένου να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες απορίες ή προβλήματα.

Την ημέρα της ενοικίασης, πριν αναλάβει κανείς την πλοήγηση του σκάφους, πραγματοποιείται ένα σύντομο θεωρητικό εκπαιδευτικό μάθημα διάρκειας 10-20 λεπτών, ανάλογα με το πότε ο νέος χειριστής θα αισθανθεί άνετος και ευχαριστημένος. «Αν ωστόσο, ο πελάτης δεν αισθάνεται άνετα με την ιδέα να αναλάβει την πλοήγηση, του παρέχουμε τη δυνατότητα μιας μικρής βόλτας μαζί, έτσι ώστε να γίνει μια πρακτική εξάσκηση και να αποκτήσει αυτοπεποίθηση», εξηγεί ο Δημήτρης.

Παράλληλα, όλα τα σκάφη διαθέτουν ενσωματωμένο GPS Navigator, που επιτρέπει στους χειριστές να παρακολουθούν την τοποθεσία τους, την πορεία τους και την απόσταση από τον προορισμό τους. Αυτό δίνει στους χειριστές μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και επιτρέπει σε όλους να εξερευνήσουν τις γύρω περιοχές χωρίς κίνδυνο.

Επιπλέον, για όσους δεν επιθυμούν να αναλάβουν την ευθύνη της πλοήγησης, η Smile Boats παρέχει επιλογή για ταξίδια ξενάγησης στην περιοχή. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα μοναδικά τοπία και τις εξαιρετικές παραλίες της Βουρβουρούς, αλλά και να εξερευνήσουν τις γύρω περιοχές χωρίς να αναλάβουν την ευθύνη της πλοήγησης.

Η Smile Boats εδρεύει στην παραλία Βουρβουρούς, στην περιοχή της Μπάρας, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την επιχείρηση είτε τηλεφωνικά για κρατήσεις, είτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα smileboats.gr.

Γιατί τι καλύτερο από μία βόλτα με σκάφος στα καταγάλανα νερά της Βουρβουρούς και των κρυμμένων «θησαυρών» του Διάπορου;