Στοιχεία για την προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες έως τις 10:00 – 10:30 καθώς και για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας έδωσε ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου από τους δικαστικούς αντιπροσώπους σε 17.130 εκλογικά τμήματα, που αντιστοιχούν περίπου στο 80% του συνόλου, η συμμετοχή διαμορφώνεται στο 11,29%, καθώς ψήφισαν 888.995 πολίτες.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταυριανουδάκης, η υψηλότερη συμμετοχή εμφανίζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, στην Ανατολική Αττική, τον Έβρο, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Αντίθετα, η χαμηλότερη συμμετοχή παρατηρείται σε Φλώρινα, Κεφαλονιά, Ευρυτανία και Καστοριά.

Σημειώνεται ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση της συμμετοχής με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα των εκλογών του Μαΐου καθώς τότε δεν υπήρξε η σχετική πρωινή ενημέρωση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

Η επόμενη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί περί τις 14:00 για το ποσοστό συμμετοχής έως τις 13:00 – 13:30, και το οποίο θα μπορεί να συγκριθεί με το 31,52% που ήταν το ποσοστό συμμετοχής μέχρι εκείνο το διάστημα στις προηγούμενες εκλογές.

Για την εκλογική διαδικασία, ο κ. Σταυριανουδάκης ανέφερε ότι διεξάγεται ομαλά. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονται από νωρίς στα εκλογικά τμήματα, εκτός από έναν ο οποίος αντικαταστάθηκε άμεσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ