Κανονικά και χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία στον δήμο Σιθωνίας σύμφωνα με πληροφορίες του XalkidikiPolitiki.

Το μόνο ζήτημα που έχει προκύψει και σε αυτές τις εκλογές, είναι οι ελλείψεις στη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών, χωρίς ωστόσο αυτό να εμποδίζει την ομαλή ροή της διαδικασίας.

Η αποχή ωστόσο κινείται και στη Σιθωνία σε  μεγάλα επίπεδα, σε σχέση με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, όπου η προσέλευση του κόσμου ήταν σαφώς μεγαλύτερη.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα εκλογικά τμήματα του Νέου Μαρμαρά από τους 2750 εγγεγραμμένους πολίτες που έχουν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν μέχρι στιγμής οι 750.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, η πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος των εκλογών Ιουνίου 2023 θα γίνει στις 20:30.

Πάντως, υπάρχει πιθανότητα να έχουμε ακόμα νωρίτερα μια ενδεικτική εικόνα του εκλογικού αποτελέσματος, καθώς σήμερα η διαδικασία είναι πιο γρήγορη από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σταυροί σε υποψήφιους βουλευτές.