Η δημοτική αρχή μέσω Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020″ΕΣΠΑ 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).Προχωρά παρακάτω εργασίες του δημοτικού σχολείου Ορμύλιας:

Αντικατάσταση κουφωμάτων του κτιρίου με πιστοποιημένα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς υαλοπίνακες ενεργειακής επίστρωσης.

Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης στο κέλυφος, το δώμα και τη στέγη του κτιρίου με τελικό επίχρισμα στο ίδιο χρώμα.

Παρεμβάσεις αντικατάστασης της υφιστάμενης υγρομόνωσης και άλλες σχετικές εργασίες οι οποίες προκύπτουν στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών αποκατάστασης του κτιριακού κελύφους.

Παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης του κτιρίου με την αντικατάσταση των λεβητών, αντικατάσταση φθαρμένων σωμάτων, προσθήκη αντλίας θερμότητας αέρα-νερού και αυτοματισμών λεβητοστασίου για τον έλεγχο της εγκατάστασης θέρμανσης του κτιρίου.

Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα LED χαμηλής κατανάλωσης.

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος ισχύος 34,9 KWp στη στέγη του κτιρίου και διασύνδεσή του με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ για ενεργειακό συμψηφισμό.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών το κτίριο θα καταταγεί ενεργειακά στην κατηγορία Α , πράγμα που σημαίνει πως τα παιδιά μας και οι δάσκαλοι τους θα απολαμβάνουν ένα σχολείο πρότυπο, με ελάχιστο ενεργειακό κόστος λειτουργίας σε μια περίοδο τεράστιας ενεργειακής κρίσης .