Όλα δείχνουν ότι οι προεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, οι εξελίξεις για το σχηματισμό του νέου υπουργικού συμβουλίου έχουν αρχίσει και τα σενάρια των ονομάτων έγιναν γνωστά λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων.

«Τα ονόματα των υπουργών έχουν γραφτεί με στιλό. Τα ονόματα των υφυπουργών ακόμα με μολύβι». Με αυτή τη σιβυλλική παρατήρηση χθες το βράδυ εξ απόρρητων συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη περιέγραφε στο protothema.gr την πρόοδο για τον σχηματισμό της κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα, μετά την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη εκ νέου στη θέση του πρωθυπουργού από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι πιο στενοί συνεργάτες του Κ.Μητσοτάκη είναι:ο Γιάννης Μπρατάκος ως επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου με ρόλο υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, ως υπουργός Επικρατείας ο Σταύρος Παπασταύρου και ως υπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου ο Άκης Σκέρτσος.

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ

Το υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται να αναλαμβάνει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ ο Νίκος Δένδιας μετακινείται στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στο υπουργείο Οικονομικών Επικρατέστερος είναι ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ εκεί μετακινείται από το υπουργείο Ανάπτυξης ο Νίκος Παπαθανάσης.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας είναι πιθανό να μετακινηθεί στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Στη θέση του Κωστή Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας είναι πιθανό να βρεθεί ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Κυβερνητικός  εκπρόσωπος ο γραμματέας του κόμματος, Παύλος Μαρινάκης.

Το υπουργείο Υγείας μάλλον αναλάβει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ η Νίκη Κεραμέως είναι πιθανό να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη θέση της Νίκης Κεραμέως στο υπουργείο Παιδείας δεν αποκλείεται να βρεθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ενέργειας αναλαμβάνει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη, ενώ για το νεοσύστατο υπουργείο Οικογενειακής Πολιτικής και Κοινωνικής Συνοχής ακούγεται το όνομα της Σοφίας Ζαχαράκη.

Ο Άκης Σκέρτσος παραμένει υπουργός Επικρατείας, ενώ θέσεις υπουργών Επικρατείας θα δοθούν στον Μάκη Βορίδη και στον Σταύρο Παπασταύρου.

Για το υπουργείο Τουρισμού ακούγεται η Όλγα Κεφαλογιάννη, για το Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο νυν δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και για το Μεταναστευτικής Πολιτικής ο Χρήστος Στυλιανίδης.

Για το υπουργείο Ναυτιλίας συζητείται ο Νότης Μηταράκης, για το Κλιματικής Κρίσης ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Στο Πολιτισμού είναι το πιθανότερο είναι ότι θα παραμείνει η Λίνα Μενδώνη.

Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ακούγονται τα ονόματα του Κώστα Τσιάρα ή του Λευτέρη Αυγενάκη.