Σε συλλήψεις οχτώ ατόμων προχώρησε το Τμήμα Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από εμπλοκή σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε αγροτεμάχιο του Δήμου Θέρμης, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 32χρονου και ενός 57χρονου, για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος κατά συναυτουργία.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διενεργουμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος, σε περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, σε εργοτάξιο εταιρείας οικοδομικών εργασιών, με νόμιμο εκπρόσωπο έναν από τους δύο άντρες που συνελήφθησαν, αποδείχθηκε ότι διενεργούνταν εργασίες εκσαφών, εξέρχονταν από αυτό έμφορτα, με στερεά απόβλητα, δύο ανατρεπόμενα φορτηγά με οδηγούς δύο εκ των παραπάνω και κατευθύνονταν σε αγροτεμάχιο του Δήμου Θέρμης. Εκεί, προέβησαν σε ανεξέλεγκτες απορρίψεις των φορτίων.

Το αγροτεμάχιο άνηκε σε έναν 62χρονο, στον οποίο σχηματίστηκε ανάλογη δικογραφία. Επιπλέον, οι παραπάνω οδηγοί, μαζί με άλλους τρεις που συνελήφθησαν, έχουν προχωρήσει κατ’ επανάληψη σε απορρίψεις στερεών αποβλήτων εκσκαφών μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες, με τη χρήση δικών τους φορτηγών. Μάλιστα, είχαν συνεννοηθέι με τον επιβλέποντα μηχανικού εργασιών, με τον υπεργολάβο χωματουργικών εργασιών και με το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, στους οποίους και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις,για να απορριφθούν στο συγκεκριμένο τμήμα χωραφιού του 62χρονου, με τη συναίνεση του.

Οι ενέργειες αυτές οδηγούν στην ρύπανση του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να γίνεται ακατάλληλο για δραστηριότητες πάνω σε αυτό, αλλάζοντας τη γεωμορφολογία του εδάφους από τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων στερεών αποβλήτων, και να δημιουργεί καταστροφή στην οικολογική ισορροπία και την ποιοτική διαβίωση των κατοίκων.

Κατασχέθηκαν συνολικά πέντε 5 Ι.Χ. φορτηγά.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή news247