Βλάβη προκλήθηκε στο υπηρεσιακό ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, με αποτέλεσμα να σβηστούν όλα τα μέχρι τώρα μηνύματα που δήλωσαν συμμετοχή για της δράση εκπαιδευτικών ξεναγήσεων στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας της Εφορείας Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους κατά τους θερινούς μήνες του 2023.

Η Εφορεία προσκαλεί όσους φίλους δήλωσαν συμμετοχή και δεν έλαβαν απάντηση να κάνουν τον κόπο να επικοινωνήσουν, είτε στο τηλέφωνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, είτε με μήνυμα στη σελίδα στο facebook. Φέτος οι ξεναγήσεις είναι πιο πολλές και με περισσότερη ποικιλία.

Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις παρακάτω ημερομηνίες :

  • Ιούλιος: Τετάρτη 5, Παρασκευή 7, Τετάρτη 12, Παρασκευή 14, Τετάρτη 19, Παρασκευή 21 και Παρασκευή 28.
  • Αύγουστος: Τετάρτη 2, Παρασκευή 4, Τετάρτη 9, Παρασκευή 11, Τετάρτη 16, Παρασκευή 18.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει α) “Αρχαιολογική εισήγηση” με προβολή φωτογραφικού υλικού και σύντομων βίντεο από τις ανασκαφικές εργασίες της Υπηρεσίας μας στο ναό του Αγίου Στεφάνου σε χώρο καθήμενων στο υπερώο του ναού και β) Περιήγηση στο μνημείο και τα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα των προηγούμενων φάσεών του, που είναι ορατά μέσα από τα γυάλινα διάχωρα του δαπέδου.

Εναλλακτικά, φέτος προτείνεται και δεύτερη εισήγηση με τίτλο “Η Αρναία των περιηγητών” που περιλαμβάνει επιλεγμένα αποσπάσματα από κείμενα περιηγητών του 18ου και 19ου αι. που πέρασαν από την περιοχή και κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους.

Το πρόγραμμα έχει ετοιμαστεί για κοινό ενηλίκων και οικογένειες με παιδιά, ενώ υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησής του στα αγγλικά και γαλλικά, για ομάδες ξένων επισκεπτών μετά από συνεννόηση, ή σε ομάδες ΑΜΕΑ.

Ώρα έναρξης: 12.00
Διάρκεια προγράμματος: 45 λεπτά
Σημείο συνάντησης: Αύλειος χώρος Αγίου Στεφάνου.

Έρευνα, κείμενα, υλοποίηση προγράμματος: Eλένη Στούμπου-Κατσαμούρη, αρχαιολόγος-σκηνοθέτρια στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Το πρόγραμμα προτείνεται για μέγιστο αριθμό 15 ατόμων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν θέση αποκλειστικά με γραπτό μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected], και θα λάβουν επιβεβαίωση. Επίσης και στο email: [email protected], υπόψη κας Στούμπου.