Η Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών επιβλήθηκε εύκολα της Γερμανίας με 19-6, σε αγώνα κατάταξης της τελικής φάσης του World Cup, που διεξάγεται στο Λος Αντζελες.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας (3/07, 01:00) την 5η θέση, πιθανότατα με αντίπαλο τη Σερβία (παίζει αργότερα απόψε με τη Ρουμανία).

Παρότι παρατάχθηκε χωρίς τον βασικό της φουνταριστό, Κώστα Κάκαρη (τη θέση του πήρε ο Μανώλης Σολανάκης), και φυσικά χωρίς τον Αγγελο Βλαχόπουλο που δεν ακολούθησε την αποστολή στις ΗΠΑ, λόγω οικογενειακού προβλήματος, η Εθνική δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβάλλει την ανωτερότητά της.

Κράτησε τους Γερμανούς χωρίς γκολ στα πρώτα 11 λεπτά του αγώνα, προηγήθηκε 5-0 και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Στο δεύτερο ημίχρονο, μάλιστα, η «ψαλίδα» της διαφοράς άνοιξε πολύ, με την ελληνική ομάδα να ψάχνει συνεχώς την κόντρα και να κερδίζει συνολικά επτά πέναλτι, από τα οποία αξιοποίησε τα πέντε.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γερμανία): 0-3, 2-4, 2-6, 2-6

Διαιτητές: Μπαλανέσκου (Ρουμανία), Ντερμεντζιάν (ΗΠΑ)

Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Μίλος Σέκουλιτς): Μπένκε, Μπόζιτς, Κόρμπελ 1, Τσουκ 1, Σούτσε, Γιούνγκλινγκ, Στρέλετσκι 2, Τσίρου, Σέκουλιτς 2, Ντολφ, Σίπερ, Γκάνσεν, Φέρνετ Σβάιμερ

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 3, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 3, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος 3, Νικολαϊδης 2, Σολανάκης 1, Αλαφραγκής, Χαλυβόπουλος 2, Τζωρτζάτος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ