Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε ο Σωκράτης Φάμελλος με τους βουλευτές του κόμματος , αμέσως μετά την ορκωμοσία τους, να εγκρίνουν ομόφωνα την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έγινε παρουσία του Αλέξη Τσίπρα με τον Διευθυντή της ΚΟ Θανάση Θεοχαρόπουλο να λέει κατά την έναρξη της διαδικασίας: «Πρόεδρε, Αλέξη Τσίπρα σε ευχαριστούμε για όλα» και τα μέλη να χειροκροτούν τον Αλεξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον Σωκράτη Φάμελλο η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας για το Προεδρείο έγινε ομόφωνα δεκτή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την θέση του Γραμματέα της Κ.Ο ανέλαβε ο Διονύσης Καλαματιανός και τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ενώ Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Στις 15 και 16 Ιουλίου θα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά από την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στην Κεντρική Επιτροπή θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες για τη θέση του προέδρου. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο και η εκλογή ηγεσίας θα λάβει χώρα στις 10 Σεπτέμβρη σε περίπτωση που υπάρξουν μόνο δύο υποψήφιοι.