Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, μετά την υπουργοποίηση του Δημήτρη Παπαστεργίου.Παμψηφεί ο Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης είναι από σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 ο νέος Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας(ΚΕΔΕ).

O Λάζαρος Κυρίζογλου στηρίχθηκε από όλες τις παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου.Ο Λάζαρος Κυρίζογλου, μέχρι πρότινος Α’ Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του κορυφαίου συλλογικού οργάνου του Α’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης εκλέχθηκε σήμερα λαμβάνοντας 29 ψήφους (δύο απόντες από τη γαλάζια παράταξη) σε μυστική ψηφοφορία των 31 μελών του ΔΣ, ως ο νέος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.Αλλαγές είχαμε όμως και στις θέσεις των Αντιπροέδρων.

Ο Δημήτρης Κάρναβος, Δήμαρχος Καλλιθέας και μέχρι πρότινος Β’ Αντιπρόεδρος, γίνεται πλέον Α’ Αντιπρόεδρος. Την θέση του Β’ Αντιπροέδρου λαμβάνει ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.Στην ΚΕΔΕ παρευρέθηκε μεταξύ άλλων και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρώην Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος συνεχάρη τον Λάζαρο Κυρίζογλου ευχόμενος του καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ μετά την εκλογή του, σε σύντομη τοποθέτηση του, ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη, το νέο προεδρείο της ΚΕΔΕ, θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο ενώ προανήγγειλε ότι θα υπάρξει και συνάντηση το επόμενο διάστημα με την υπουργό Εσωτερικών, Ν. Κεραμέως και πιθανόν με την ΠΟΕ ΟΤΑ.

354693864-196287326740571-6549254105530738210-n-1.jpg

Ο κ. Κυρίζογλου κάλεσε την κυβέρνηση ναεμπιστευτεί την Αυτοδιοίκηση, ενώ ζήτησε περισσότερο προσωπικό, αρμοδιότητες, πόρους και μέσα προκειμένου να επιτελέσει το σημαντικό έργο της.

πηγή https://www.makthes.gr