Ένα αναπάντεχο συμβάν έγινε στο Πόρτο Κουφό, όταν ένα βυτίο με καμένα λάδια που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια εκεί έσπασε και γέμισε το λιμάνι.

Σημειώνεται ότι στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό πραγματοποιούνται εργασίες αναβάθμισης και αποκατάστασης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας και σύμφωνα με τον πρόεδρο αυτού κ. Αβράαμ Σαλπικτίδη, το βυτίο έσπασε την ώρα που ένας από τους υπαλλήλους της εταιρίας (που έχει αναλάβει το έργο) στην προσπάθεια του να το σηκώσει, δεν πρόσεξε με    αποτέλεσμα το βυτίο να πέσει και να σπάσει.

«Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, βρισκόμαστε εδώ και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ελέγξουμε την ζημιά. Η προβλήτα αυτή την ώρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, την έχουμε καθαρίσει. Τώρα απομένει να δούμε τι θα γίνει με τα λάδια που ξέφυγαν στην θάλασσα για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα», σημειώνει ο κ. Σαλπικτίδης στο XalkidikiPolitiki.

Προς το παρόν έχει περιοριστεί η διαρροή των λαδιών, ενώ στο σημείο έσπευσε καινούργιο βυτίο, προκειμένου να μεταγγίσει το εναπομείναν λάδι από το παλιό βυτίο.

Στο λιμάνι μετέβη κλιμάκιο του Λιμενικού Ταμείου, με όλα τα απορρυπαντικά μέσα που διαθέτει. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να ξεκινήσει και ο καθαρισμός της θάλασσας με διαλυτικά επιφανείας, φράγματα, σάκους με βαμβάκια κλπ.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλπικτίδη, η απορρύπανση της θάλασσας θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως αύριο.

πηγή φωτογραφίας  Nicholas Samaras