Στο σκοτάδι βυθίστηκε χθες το απόγευμα ένα μέρος του Παλαιοχωρίου στον δήμο Αριστοτέλη. Λίγο πριν τις 19.00 εξερράγη ένας μετασχηματιστής ανάμεσα σε δύο κολώνες, στην περιοχή που είναι η διασταύρωση του χωριού με τον δρόμο, κοντά στο γεφυράκι. Αποτέλεσμα, να προκληθεί συσκότιση σε ούλη εκείνη την έκταση που έχει εμπορικές επιχειρήσεις, ένα πρατήριο υγρών καυσίμων και ένα ζαχαροπλαστείο ανάμεσά τους. Εκτός των άλλων, το χωριό γιόρταζε τη μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη.

Ο πρόεδρος του Παλαιοχωρίου Γρηγόρης Κατσιαρμάς δήλωσε τηλεφωνικά τη βλάβη στην υπηρεσία του Πολυγύρου, από όπου πήρε τη διαβεβαίωση ότι σε διάστημα μιας ώρας θα μ μετέβη συνεργείο ΔΕΔΔΗΕ από τη Γαλάτιστα για επισκευή και αποκατάσταση της ρευματοδότησης.

Μιάμιση ώρα αργότερα κι έπειτα από οχλήσεις των κατοίκων ο κ. Κατσιασμάς κάλεσε εκ νέου τις βλάβες στον Πολύγυρο, για να φτάσει τελικά το συνεργείο μετά τις δέκα το βράδυ και να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

Το πρόβλημα του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στη Χαλκιδική λόγω παλαιότητας και έλλειψης συντήρησης δεν είναι καινούργιο. Ωστόσο, στη βόρειο Χαλκιδική εντείνεται λόγω φυσικού περιβάλλοντος καθώς τα δέντρα μπλέκονται με το δίκτυο και συχνά σημειώνονται βλάβες. Επιπλέον, ακόμη και οι αυτοδιοικητικοί πολλές φορές αδυνατούν να συνεννοηθούν είτε με τη ΔΕΗ είτε με τον ΔΕΔΔΗΕ σε θέματα αλληλοκαλυπτόμενων αρμοδιοτήτων. Με άλλα λόγια βρίσκονται στη μέση ενός αλαλούμ ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ, απουσία επαρκούς προσωπικού, υλικών και συντήρησης.