Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή – Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης Δήμου Νέας Προποντίδας», προϋπολογισμού 1.373.200 € από τον Δήμαρχο Μανώλη Καρρά και τον Εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Πράξις ΤΕΧΝΙΚΗ Ε.Ε” Παπαθεοδώρου Αθανάσιο.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» (Α.Π. ΕΥΔ ΠΕΚΑ& ΠΟΛΠΡΟ 6114/7-6-2023). Αφορά στην κατασκευή – αντικατάσταση έργων ύδρευσης στους οικισμούς Λακκώματος, Σημάντρων, Ν.Τρίγλιας, Ν. Ποτίδαιας, Ν. Συλλάτων και Διονυσίου. Οι αγωγοί θα τοποθετηθούν σε σκάμμα μεταβλητού πλάτους και μεταβλητού βάθους εκσκαφής. Επιπλέον, κατά μήκος των δικτύων, στα μεν τοπικά χαμηλά σημεία διέλευσης του αγωγού θα κατασκευασθούν φρεάτια καθαρισμού του δικτύου με διατάξεις καθαρισμού, ενώ στα ψηλά σημεία φρεάτια εξαερισμού με βαλβίδες εξαερισμού.
Επίσης, θα τοποθετηθούν δύο (2) προκατασκευασμένες δεξαμενές χωρητικότητας 100m3 και 250m3 στον οικισμό της Νέας Τρίγλιας καθώς και μία (1) προκατασκευασμένη δεξαμενή χωρητικότητας 600m3 στον οικισμό Σημάντρων. Οι προκατασκευασμένες δεξαμενές θα είναι μεταλλικές, βαρέως τύπου, κυλινδρικής μορφής, εδραζόμενες σε βάση σκυροδέματος. Επισημαίνεται ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία και αναμένεται σύντομα η υπογραφή της δημόσιας σύμβασης με τον ανάδοχο. Η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε εικοσιτέσσερις (24) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Η συνολική προθεσμία κατασκευής του ορίζεται σε 24 μήνες.