Με μια συγκινητική επιστολή αποχαιρέτησε την Ιερά Κοινότητα και τους αγιορείτες μοναχούς, ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, Θανάσης Μαρτίνος, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στις 3 Ιουλίου στον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 4 χρόνια -είχε διοριστεί τον Σεπτέμβριο του 2019- ο κ. Μαρτίνος είχε ενημερώσει από τον Απρίλιο τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, για την πρόθεσή του να αποχωρήσει και να αφοσιωθεί στα επιχειρηματικά του καθήκοντα. Είχε ωστόσο διαβεβαιώσει ότι αυτό θα συμβεί μετά τις εκλογές και τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Στις 3 Ιουλίου ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος υπέβαλε την παραίτησή του στον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και ταυτόχρονα έστειλε επιστολή στην Ιερά Κοινότητα και σε όλες τις Μονές αποχαιρετώντας τους μοναχούς.

«Αποχωρώντας από τη θέση του Πολιτικού Διοικητή, παραμένω ενεργός φίλος και υποστηρικτής της Αγιωνύμου Κοινότητας, Αποχωρώ από τη θέση του Πολιτικού Διοικητή, αλλά όχι από το Άγιον Όρος», ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Μαρτίνος προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του στην ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, «θα είμαστε στη διάθεση της Ιεράς Κοινότητας και των Καθηγούμενων των Ιερών Μονών όπου θεωρούν ότι θα είμαστε χρήσιμοι στο μέλλον».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr έχει κλειδώσει το όνομα του νέου Πολιτική Διοικητή και μάλιστα οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα και την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Οι πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερο τον πρώην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, ο οποίος διατηρεί στενή σχέση με την Αθωνική Πολιτεία, ενώ ακούγεται τις τελευταίες ώρες και ένα ακόμη όνομα-έκπληξη.

Την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Μαρτίνος θα βρεθεί στο Άγιον Όρος για τελευταία φορά με την ιδιότητα του Πολιτικού Διοικητή και θα παραστεί στην πανήγυρη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (με το παλιό ημερολόγιο) της Ιεράς Μονής Καρακάλλου.

Πηγή: Voria.gr