Απουσία κράτους πρόνοιας έλαβε χώρα το συμβάν που θα μπορούσε να είναι τραγωδία στην Ολυμπιάδα, όταν ο 80χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε 4 νεαρά παιδιά που εμφάνισαν παρενοχλητική συμπεριφορά σε βάρος του.

Ο βίος και η πολιτεία του 80χρονου είναι γνωστή σε όλους στην Ολυμπιάδα, αφού χρόνια τώρα τον βλέπουν να μιλά με… εξωγήινους, τον Πούτιν και όποιον άλλον της φαντασίας του.  Ωστόσο, κανείς δεν πίστευε ότι θα έφτανε σε σημείο να πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα ανήλικα παιδιά, συγχωριανών του.

Όπως δήλωσε στο Xalkidikipolitiki ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Πετράκης, οι ίδιοι οι συγγενείς του 80χρονου δεν μπορούν να κινήσουν διαδικασίες ώστε να προχωρήσει κάποιος εγκλεισμός του σε ίδρυμα ή γηροκομείο. «Η κατάσταση της ψυχικής του υγείας δεν είναι καλή. Ωστόσο, αρκείται σε ένα πιάτο φαγητό που του φέρνουν οι δικοί του, και ζει χρόνια τώρα μόνος του», τονίζει ο πρόεδρος και αποκαλύπτει πως όσες φορές κι αν στράφηκε κανείς στις αρχές για προληπτικά μέτρα, ζητήθηκε επίσημη καταγγελία και ότι αυτό συνεπάγεται για να μπορέσει κάποιος να επέμβει. “Αν είχαν σκοτωθεί τα παιδιά; Τώρα τι θα λέγαμε”; αναρωτιέται ο κ. Πετράκης.

Πριν από μερικά χρόνια μάλιστα ο ηλικιωμένος έφυγε από το παλιό του σπίτι γιατί τσακώθηκε με γονείς παιδιών τα οποία είχε τρομάξει. Στο νέο του σπίτι, ένα λιθόχτιστο πρόχειρο κατάλυμα, όχι μακριά από την πλατεία της Ολυμπιάδας, η παρέα των νεαρών βρήκε ευκαιρία και με περιπαιχτική διάθεση δεν σταμάτησε την όχληση προς τον 80χρονο, ώσπου εκείνος τράβηξε την καραμπίνα εναντίον τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ο ηλικιωμένος άνοιξε πυρ εναντίον δύο 17χρονων και ενός 15χρονου έπειτα από φραστικό επεισόδιο.

Ο ένας από τους ανήλικους μεταφέρθηκε στην Παιδοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στο οποίο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Οι άλλοι δύο νοσηλεύθηκαν προσωρινά στο ΑΧΕΠΑ απ’ όπου πήραν εξιτήριο κι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Ο 80χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου.

«Ένιωσα μία σφαίρα και το κεφάλι μου γεμάτο αίματα»

«Ήμασταν μία μεγάλη παρέα παιδιών, όπου φωνάζαμε και κάναμε βλακείες. Τότε, απλώς στο ”άκυρο”, νιώσαμε μία σφαίρα και βλέπω το κεφάλι μου γεμάτο αίματα. Τρέξαμε πανικόβλητοι στην πλατεία, ρίξαμε νερό και μετά από όλα αυτά πήγαμε στο νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη. Έχω τρία σκάγια στο κεφάλι, ένα στο χέρι κι ένα στο πόδι» συγκλονίζει ο 17χρονος, μιλώντας στο LIVE NEWS.

Πυροβόλησε στον αέρα μόλις είδε αστυνομικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος κατά την άφιξη των αστυνομικών πυροβόλησε στον αέρα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη. Στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα, και 14 φυσίγγια.