Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής Απόστολος Πάνας, κατά την ομιλία του στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης, αφού δεσμεύτηκε αρχικά κι από το βήμα της Βουλής στους συμπολίτες του στη Χαλκιδική, πως θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους, θέτοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως οι αρχές και οι κατευθύνσεις της παράταξης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., για ένα κράτος-στρατηγείο που επενδύει σε αναπτυξιακές και κοινωνικές υποδομές και δίκτυα, όπως και για τη δημιουργία ενός εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου μιας εθνικής πολιτικής  για την στήριξη της εγχώριας παραγωγής, την ανάπτυξη Made in Greece, με κλαδικές πολιτικές, περιφερειακή διάσταση και στοχευμένη αλλαγή των προτεραιοτήτων του Ταμείου Ανάκαμψης, για επενδύσεις με ελληνική προστιθέμενη αξία, δε συνάδουν με τις προγραμματικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής ανέφερε:

«Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής επιμένει στη μετάβαση σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και θα αποσκοπεί στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με πραγματικά και καθολικά κίνητρα για τις συνεργασίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ειδικές γραμμές χρηματοδότησης για καινοτόμες επενδύσεις τους. Επιμένουμε στη στήριξη των αγροτών με μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής και αναδιαμόρφωση της Αγροτικής Πολιτικής και του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ληφθεί επιτέλους υπόψη το αρνητικό αποτύπωμα τις κλιματικής αλλαγής.

Λέμε ναι στα κίνητρα  για προσλήψεις νέων σε ποιοτικές θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και αξιοπρεπείς αμοιβές μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση και κλαδικές συμβάσεις που εφαρμόζονται καθολικά, που θα συμβάλουν στη μετάβαση από το brain drain στο brain gain. Ναι σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα για άντληση πόρων, ώστε  να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες με μόνιμα μέτρα.

4 χρόνια μετά κι ακόμα λέμε και ζητάμε το αυτονόητο:

Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας, και ουσιαστικούς ελέγχους στην αγορά. Κι ενίσχυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, ώστε να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες για το μέλλον των νέων μας.

Η παράταξή μας, το ΠΑΣΟΚ, που εμπνεύστηκε, σχεδίασε, κι έχτισε το ΕΣΥ, συνεχίζει έμπρακτα τη στήριξή του επιμένοντας στην κατεύθυνση της αναγέννησής του, για την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Το ΕΣΥ που μέσα στην πανδημία χάρις στους ανθρώπους του – πρόσφερε τα μέγιστα στον λαό μας. Επιμένουμε λοιπόν σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας ένα ισχυρό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με Κέντρα Υγείας σε κάθε δήμο και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής για όλους, που φθάνουν σπίτι για όσους έχουν ανάγκη.

Με σύγχρονα, λειτουργικά Δημόσια Νοσοκομεία, χωρίς κενά στο ανθρώπινο δυναμικό τους».

Καταλήγοντας ο κ. Πάνας τόνισε:

«Συμπερασματικά, λοιπόν για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων, που κυριαρχούν στην οικονομία, όπως ο υψηλός πληθωρισμός, με την υπερδιπλάσια ακρίβεια στα προϊόντα της λιανικής, αυτά δηλαδή, που καταναλώνουν όλοι οι πολίτες, ή για τη συνεχώς μειούμενη αγοραστική δύναμη των Ελλήνων πολιτών, που εκτός από τον κίνδυνο φτωχοποίησής τους, ακυρώνει κάθε προοπτική υψηλής ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας, δεν ακούσαμε κάποια ρεαλιστική πρόταση.

Θα ήθελα πραγματικά να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης, αλλά αυτό θα σήμαινε πως θα έπρεπε να κλείσουμε τα μάτια μας στην ανυπαρξία ενός συνεκτικού σχεδίου, που θα επιλύσει πράγματι τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα, όπως θα έπρεπε να κλείσουμε και τα αφτιά μας στην πλέον ευδιάκριτη ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία θέτει σε αμφισβήτηση το δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος όχι μόνο της παιδείας αλλά και της άμεσης πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας».