“Είχαμε πει στις 19/5/2023, όταν ανακοινώσαμε την απόφαση ένταξης του έργου ότι είμαστε έτοιμοι από άποψη διαδικασιών. Έτσι, πολύ γρήγορα ένα έργο πολύ σημαντικό για τον Άγιο Μάμα ξεκινάει άμεσα” δήλωσε ο Δήμαρχος Μανώλης Καρράς.
Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του υποέργου “Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αγ. Μάμα” με προϋπολογισμό μελέτης 4.700.00 €. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU. Εντάχθηκε για χρηματοδότηση με απόφαση του τότε Υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα (Α.Π.: ΥΠΕΝ/ΓΓΣΔΑ/41432/339, 13-4-2023, ΑΔΑ: ΨΗΑΓ4653Π8-ΜΛΠ). Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Μ. Καρράς και ο Εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας “Λιαχτίδα ΑΤΕΒΕ” Ανδρέας Παγωνίδης.
Η ολική προθεσμία του έργου έχει καθοριστεί σε – 24 – μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
– Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων Τ.Κ. Αγ. Μάμα
Το Κύριο Υποέργο 1 αφορά στην κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Κοινότητα του Αγ. Μάμαντος, για τη συλλογή και μεταφορά των λυμάτων του έως τη νέα ΕΕΛ για επεξεργασία.
Τα λύματα μέσω συλλεκτήριων αγωγών συλλέγονται στο τελικό φρεάτιο, απ’ όπου μεταφέρονται με Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό (Κ.Α.Α.) έως το φρεάτιο εισόδου της νέας ΕΕΛ. Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται και οι ιδιωτικές συνδέσεις.
Το εγκεκριμένο έργο αφορά και στην εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Αγ. Μάμα, καθώς και του αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον τελικό αποδέκτη, που θα υπογραφεί σε άλλη σύμβαση.