«Πονοκέφαλο» προκαλούν στους καταστηματάρχες αλλά και στους περίοικους στην περιοχή από την παραλία Πορταριάς έως και τα Νέα Μουδανιά, οι συνεχείς καταστροφές που παρατηρούνται σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία κατά τις βραδινές ώρες.

Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία καταστηματάρχη που έφτασε στο Xalkidiki Politiki (το ονοματεπώνυμο του οποίου βρίσκεται σε γνώση της ιστοσελίδας), άγνωστη ομάδα ατόμων, με το που αντιλαμβάνεται ότι είναι σκοτεινά, προβαίνει σε φθορές διαφόρων υποδομών.

Μέχρι στιγμής έχουν παρατηρηθεί ζημιές σε χημικές τουαλέτες, ενώ οι δράστες ανενόχλητοι αναποδογυρίζουν κάδους και παγκάκια, προκαλούν φθορές στα ανταλλακτήρια ρούχων, ενώ έχουν χαλάσει και τον ιστό της γαλάζιας σημαίας.

Όπως όλα δείχνουν, στο συγκεκριμένο σημείο επικρατεί έντονη συσκότιση κατά τις βραδινές ώρες, καθώς έχει κλείσει το παραλιακό beach bar που βρισκόταν στην περιοχή. Αργά τη νύχτα μάλιστα από τον συγκεκριμένο δρόμο περνούν ελάχιστα ΙΧ και ακόμη λιγότεροι πεζοί. Όπως δηλώνουν περίοικοι, δεν τολμούσαν να κάνουν παρατήρηση στην ομάδα των νεαρών φοβούμενοι τυχόν αντίποινα.

Οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους εκφράζουν παράπονα για φθορές σε οτιδήποτε καινούργιο και καινοτόμο επιχειρείται στην περιοχή.

Οι ελπίδες τους πλέον στηρίζονται στον αποτρεπτικό ρόλο που ενδεχομένως να αποτελέσει ο φύλακας που θα τοποθετηθεί σύντομα σε νέα επιχείρηση ενός θαλάσσιου πάρκου με φουσκωτά, που αναμένεται να λειτουργήσει στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι παρόμοιες καταστροφές είχαν παρατηρηθεί και στο Τεχνικό Λύκειο των Νέων Μουδανιών, όταν άγνωστοι κατέστρεψαν την υποδομή φόρτισης κινητών τηλεφώνων, που είχε τοποθετήσει ο Δήμος.

Κάτοικοι αλλά και επαγγελματίες, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για μελλοντικές ζημιές που μπορεί να συμβούν στο πάρκινγκ δίπλα στο Ανοιχτό Θέατρο που κατασκευάζεται και που αναμένεται να είναι ένας σύγχρονος χώρος με παιδική χαρά και υπαίθρια όργανα γυμναστικής.