Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να στηρίξει την εξαγωγική προσπάθεια των επιχειρήσεων της περιοχής προχωρά στη διοργάνωση επιχειρηματικής επίσκεψης Βρετανών αγοραστών στη Θεσσαλονίκη, μέσω της διοργανώτριας εταιρείας RECO EXPORTS, το χρονικό διάστημα 20-22 Σεπτεμβρίου 2023.

Σκοπός της διοργάνωσης της επιχειρηματικής συνάντησης Βρετανών αγοραστών με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων που προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας. Ακόμη, στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η ενίσχυση της  εξωστρέφειας της παραγωγής και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας, έχοντας ως δεδομένα τη σταδιακή αύξηση της θετικής αποδοχής της ελληνικής κουζίνας από τους Βρετανούς καταναλωτές, το μεγάλο αριθμό τουριστών που επισκέπτονται ετησίως τη χώρα μας, το υψηλό εισοδηματικό τους επίπεδο και την καταγεγραμμένη προτίμησή τους σε πιστοποιημένα τρόφιμα και στην υγιεινή διατροφή.

Στόχος της επιχειρηματικής επίσκεψης είναι η δικτύωση επιχειρήσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τα κανάλια διανομής τροφίμων και ποτών του Ηνωμένου Βασιλείου, μέσω της διοργάνωσης επιχειρηματικών επισκέψεων και μέσα από τον προγραμματισμό συναντήσεων με αγοραστές από τη Βρετανία, λαμβάνοντας υπόψη τη κουλτούρα των Βρετανών αγοραστών και χονδρεμπόρων, οι οποίοι δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο «χτίσιμο» εμπιστοσύνης, στη σταθερή και μακροχρόνια συνεργασία, στην αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών, στη δυνατότητα τροφοδοσίας ικανών ποσοτήτων και στο σύντομο χρόνο παράδοσης.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις ικανές να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελεί σημαντική εκπαιδευτική ευκαιρία για τους Έλληνες συμμετέχοντες, καθώς καθιστά εφικτή τη βαθύτερη κατανόηση της λειτουργίας της Βρετανικής αγοράς τροφίμων, μέσω της εμπειρίας που θα αποκτηθεί από τη συνάντηση με αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους της, τη δυνατότητα εκτίμησης συγκεκριμένων δικτύων τοποθέτησης προϊόντων και της επαφής με τους πλέον κατάλληλους παράγοντες της αγοράς, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ενημέρωση, τη δικτύωση και την πληροφόρηση για τα δεδομένα των συγκεκριμένων δικτύων.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συζητήσουν με κάθε έναν από τους επαγγελματίες επισκέπτες, να τους παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να δημιουργήσουν τις συνθήκες για τρέχουσες και μελλοντικές συνεργασίες. Τα προϊόντα που εμφανίζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες:

 -Διάφορα σνακ

– Vegan & Plant based προϊόντα

– Superfoods

– Μέλι, Μαρμελάδες και αλείμματα

– Ελιές και προϊόντα ελιάς

– Γαλακτοκομικά προϊόντα

– Delicatessen είδη

– Ζυμαρικά και όσπρια

– Ροφήματα, χυμοί και αναψυκτικά

– Μπύρες

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στη δράση θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε  εκδήλωση/γεύμα γνωριμίας και δικτύωσης με τους Βρετανούς αγοραστές το απόγευμα της Τετάρτης 20/09 και σε εξατομικευμένες Β2Β συναντήσεις μαζί τους το απόγευμα της Πέμπτης 21/09/2023. Επιπλέον, την Τετάρτη 20/09, πριν από την εκδήλωση/γεύμα, θα πραγματοποιηθεί μια κλειστή γευσιγνωσία κατά την οποία όλοι οι Βρετανοί αγοραστές θα δοκιμάσουν και θα αξιολογήσουν τους topκωδικούς προϊόντων των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν, ως προς τη δυναμική και την  προοπτική τους στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Τα αποτελέσματα της κλειστής γευσιγνωσίας θα κοινοποιηθούν σε κάθε επιχείρηση, μετά από την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, με τη μορφή ενός συγκεντρωτικού report.

Οι Βρετανοί αγοραστές θα εκπροσωπούν τις εταιρείες Infinity Foods, GM Marketing, Beer52, Trekco,  The Food Agent, Appetite Me, BM Caterers and Cotswold Fayre.

Για την υλοποίηση των παραπάνω ενεργειών και την αρτιότερη οργάνωση της επιχειρηματικής συνάντησης, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένη Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των διαθέσιμων συναντήσεων, θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας, λαμβάνοντας υπόψη:

– Τον εξαγωγικό χαρακτήρα κάθε επιχείρησης

– Τη διάθεση απαραιτήτων πιστοποιήσεων

– Τη δυνατότητα εκπροσώπησης της επιχείρησης το διήμερο 20-22/9/2023 στη Θεσσαλονίκη

– Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

Επίσης, βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια.

Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail: [email protected] ή [email protected]r

εικόνα αρχείου