Στη θαλάσσια περιοχή όπου παρατηρείται αποικία ιππόκαμπων, στο Στρατώνι του Δήμου Αριστοτέλη, βρέθηκε η κάμερα του Xalkidiki Politiki.

Η περιοχή είναι γνωστή για την τη μόνιμη παρουσία αυτού του θαλάσσιου σπάνιου ζώου. Έως σήμερα, τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο, δεν είναι γνωστό άλλο παρόμοιο σημείο, που να συναντώνται πάντα, ιππόκαμποι.

Μάλιστα στην περιοχή εδρεύει το «Πάρκο του Ιππόκαμπου» που εγκαινιάστηκε στις 23 Ιουνίου, από τον μη κερδοσκοπικό φορέα «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» (United Societies of Balkans), τον φορέα Aristo Tales και τον δήμο Αριστοτέλη. Η κατασκευή του πάρκου είναι έργο εθελοντών/εθελοντριών από την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, που συνεργάστηκαν στο χωριό του Στρατωνίου, μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης (European Solidarity Corps), επιδοτούμενου εθελοντικού προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία του, προέρχεται από το γεγονός πως το ίδιο το Στρατώνι είναι γνωστό για τη μοναδική αποικία ιπποκάμπων στη χώρα μας, η οποία και ανακαλύφθηκε το 2007. Το πάρκο έχει κατασκευαστεί με οικολογική δόμηση και φιλοξενεί εργαστήρια για παιδιά και νέους, ενημερωτικές δράσεις για όλους και όλες, εκδηλώσεις και δραστηριότητες για την προβολή του πολιτιστικού, περιβαλλοντικού και φυσικού πλούτου του χωριού.