Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 19χρονος Τζόναθαν από τη Γαλλία που διαγνώστηκε με λευχαιμία ενώ βρισκόταν στη Χαλκιδική και έψαχνε να βρει δουλειά για τη θερινή περίοδο.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο διασώστης του ΕΚΑΒ και ιδρυτής του KIDS SAVE LIVES, Αναστάσης Στεφανάκης, ο 19χρονος υποβλήθηκε στην πρώτη του χημειοθεραπεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου και μετά από περίπου δύο μέρες ο οργανισμός του κατέρρευσε. Ο 19χρονος, που δίνει μάχη για τη ζωή του, έχει πνευμονία ενώ προσβλήθηκε και από μικρόβια στο στομάχι και στο έντερό του. Μάλιστα, ο 19χρονος έχει πλέον και σηψαιμία, μια σοβαρή λοίμωξη του αίματος, και οι γιατροί δίνουν αγώνα για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι γονείς του 19χρονου ήρθαν εκτάκτως από το Παρίσι στη Θεσσαλονίκη για να είναι κοντά στον γιο τους και πλέον βρέθηκε άτομο που μπορεί να τους φιλοξενήσει όσο βρίσκονται στην πόλη. Σήμερα ο πυρετός του 19χρονου έπεσε, ωστόσο οι γιατροί έχουν ενημερώσει τους οικείους του Τζόναθαν να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο.

Σημειώνεται ότι τόσο η οικογένεια του Τζόναθαν όσο και η σύντροφός του και η οικογένειά της, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, έχουν οικονομικές δυσκολίες, οπότε όποιος ενδιαφέρεται θα μπορούσε να επικοινωνήσει στους αριθμούς 6936816307 και 6970270387 ώστε να βοηθήσει την οικογένεια με τις μετακινήσεις στο νοσοκομείο.

Τέλος, ο Τζόναθαν συνεχίζει να έχει μεγάλη ανάγκη από αιμοπετάλια και από αίμα, οπότε είναι σημαντικό ο κόσμος να μην σταματήσει τη δωρεά και να συμβάλλει στον αγώνα που δίνει ο νεαρός.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Jonathan Jeaumart, 19 ετών
Νοσοκομείο Παπανικολαου
Αιματολογικη Κλινικη Στοργη
Τηλ. 2313307522
Ημερομηνία έναρξης προσπάθειας:
Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2023

voria.gr